:: Forum › Spørgsmål fra en begynder...
Gå til side 1, 2  Næste  :| |:
-> Detektorer

#1: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Timelapse [AndersT] IndlægSkrevet: Søn Sep 26, 2010 4:11 am
    ----
Jeg er i gang med at læse samtlige indlæg her på forum for ligesom at forsøge at danne mig en grundlæggende viden om detektore og deres virkemåde. I den forbindelse er jeg stødt på en række begreber som jeg ikke ved hvad betyder og de er som følger:

1.) Hvad er en Motion detektor versus en Non-Motion detektor?
2.) Når der tales om en detektors responsetid, hvad er det så for en tidslomme?
3.) Når der tales om en detektors re-settingstid, hvad er det så for en tidslomme? er det tiden fra et emne detekteres til et nyt kan registreres?
4.) Hvad er static versus motion prospecting?

Jeg håber at I kan være behjælpelige med at forklare ovenstående for mig.

#2: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Søn Sep 26, 2010 7:29 pm
    ----
Svar:
1) Nogle detektorer måler når de holdes stille. Det er (vel) primært de maskiner, som søger efter fx olietanke og andre større objekter, i stor dybde (non-motion maskiner).
Hobbymaskinerne, som vi går med, registrerer objekter i jorden, når de bliver ført hen over mindre genstande (motion maskiner).

2) Responstid er den tid, der går, fra søgehovedet er over genstanden, til maskinen registrer og giver lyd fra sig.
Nogle maskiner er ganske hurtige. Jeg synes, at F75'eren har en rigtig hurtig responstid, men det siges at XP Deus'en er fænomenal.

3) Kunne jeg forestille mig, er den tid det tager fra en detektor har registreret fx jern, til den går tilbage til neutral. Hvis jeg har ret, så handler det om millisekunder.

4) Static = Non motion og Motion = Motion. Samme som spørgsmål 1

#3: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Timelapse [AndersT] IndlægSkrevet: Søn Sep 26, 2010 8:55 pm
    ----
Super Paracelsus så kom det på plads. thewinner

#4: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Jesper [Coinshooter] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 12:03 am
    ----
Det er på reaktionshastigheden XP Deus er i en klasse for sig, svarende til Jannicks svar nr. 3. Den slår sølvmønter selv i områder med ekstremt høj koncentration af jern da den kan nå at adskille signalerne.

#5: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 12:48 am
    ----
270 middelaldermønter WOW Så er der jo til indtil flere DEUS'er i den danefægodtgørelse. Tja - man skal jo bare finde ca. 80 BM'er - så er sådan en DEUS betalt ((o:

#6: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Paracelsus [xParacelsus] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 2:18 am
    ----
Det gør jeg lige, Tommy. 2 sekunder!

#7: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 2:26 am
    ----
Eller et par norske skillingsmønter

#8: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Timelapse [AndersT] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 2:36 am
    ----
[quote1285522515=tommy]
270 middelaldermønter WOW Så er der jo til indtil flere DEUS'er i den danefægodtgørelse. Tja - man skal jo bare finde ca. 80 BM'er - så er sådan en DEUS betalt ((o:
[/quote128 Findes der en "prisliste" et sted, så man kan få en fornemmelse af hvad belønningen vil være for et eventuelt Danefæ fund?

#9: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 2:41 am
    ----
Nej, det gør der ikke - jeg taler bare af erfaring (o:

#10: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: hvk [hvk]Odder IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 3:13 am
    ----
Non-motion maskiner bruges stadig i dag Smil Jeg har ganske vist fået en Deus men jeg savner de dage hvor jeg kunne høre om det var værd at grave efter eller ej. Det kan man med masser af træning med en non-motion maskine. Du kan fornemme materiale, størrelse og dybde... Men til gengæld har du hele tiden en hyletone i ørerne og en dårlig følsomhed.

Men til krigseffekter er den rigelig fin - og jeg plejer faktisk at have flere gode fund end de øvrige da jeg generelt graver mindre...

Men motion er da fremtiden - jeg skal bare vænne mig til at den ikke pinpointer så godt. SELV i pinpoint mode....

#11: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: tommy [xtommy] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 3:36 am
    ----
Med x-terra kan du faktisk pin-pointe som med en non-motion maskine, hvis du slår over på prospecting-mode. Eller er det forkert Jesper?

#12: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: bfodnes [xbfodnes] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 3:51 am
    ----
[html] Den gode gamle "fornæmmelse" som HVK nevner er det ikke mange som har opplevd.Den finnes dog enda i noen maskiner selv om de er digitale, de fleste sier dog PIP PIP uansett hvilket metall man er over bare med endringer i tonefall pga flere lyder.XP GMP og sikkert også Deus har denne egenskap. Hadde GMP hatt et ekte prospecting mode i non motion så hadde den hatt alle egenskapene fra de gamle + de nyere forbedringene. Jeg aner ikke om Deus har et ekte NON motion mode.Andre maskiner som har disse egenskapene i dag er enkelte Tesoro maskiner. Disse har lyd hvor du kan fornæmme metaller og samtidig et non motion all metal mode som du kan fornæmme størrelse på objektet med.Whites V3 og DFX har veldig bestemte PiiiP og er ikke i nærheten av dette selv om V3 kan stilles til NON motion all metal. MXT er meget nær å være perfekt i så måte men få benytter den, MXT har flott " fonæmme lyd " og flott all metal mode. Fisher maskinene har non motion mode men like så PiiP lyder.En jeg har litt tro på er den Nye Fisher GoldBug SE... den ser veldig bra ut... Og jeg har en på vei til testing... Gir beskjed om utfall... <a href="http://www.youtube.com/watch?v=5UZDp7SlbUA">http://www.youtube.com/watch?v=5UZDp7SlbUA</a>   <a href="http://www.youtube.com/watch?v=ekv65ezLmK0">http://www.youtube.com/watch?v=ekv65ezLmK0</a> [/html]

#13: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Flemming Nielsen [flemse]Kirkevangen 3 a Gørlev IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 4:34 am
    ----
Uha , man skal passe på ikke at blive forelsket i den nye Fisher Goldbug , nu har jeg lige vænnet mig til F 75eren ..

#14: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: Jesper [Coinshooter] IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 4:36 am
    ----
@HVK, personligt anvender jeg ikke pinpoint mode på Deus da den i standard mode er så ultra skarp på signalerne at du kan pinpointe spot on. Du nærmer dig blot signalet med søgehovedet, og når genstanden kommer under XP logoet skifter signalet karakter (stiger i styrke) og target er lige under logoet.
Jeg viser det faktisk her:
www.youtube.com/watch?...r_embedded

Størrelsen på genstanden giver sig også til kende da signalområdet er meget større på et stort stykke metal end på en lille patron, mønt e.lign.

Samme ID kan give flere tone nuancer - blødt let bøjeligt metal, eks. tyndt blik giver en fyldigere tone end sølv og kobber eksempelvis.

Store jerngenstande der springer ud af jernsegmentet afsløres ved "knitren" i tonen, samt vekslende udslag bl.a. i 99. Hvis jernet ligger dybt kan det slå helt ned i slutningen af 80érne, men man ved godt det er jern. Nogle gange graver man så alligevel på mistanken, og så står man lidt efter med sved på panden og en harvetand i hånden.

@ Tommy. Prospecting på X-Terra 705 er suverænt til at pinpointe med, personligt synes jeg det er bedre end selve pinpoint programmet. Det er rent faktisk også et motion program, så helt identisk med pinpointing på de ældre non-motion apparater er det dog ikke.

#15: Spørgsmål fra en begynder... Forfatter: hvk [hvk]Odder IndlægSkrevet: Man Sep 27, 2010 6:51 am
    ----
@Jesper: Jeg er sikker på at Deus kan det samme... Men mange "digitale" maskiner jeg har set er ikke så analyserende. Men på en ren "analog" mskine kan man bedre aflæse nuancerne... men kort sagt - det drejer sig vel bare om træning, træning, træ..... Smil Men når jeg søger krig skal jeg jo hurtigt kunne frasortere jernsplinter og hurtigt kunne vurdere dybden / udbredelsen...

Men jeg bliver nok glad for min Deus efter nogle flere timer... Smil-> Detektorer

Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer

Gå til side 1, 2  Næste  :| |:
Side 1 af 2