:: Forum › Udgravning.
Gå til side Forrige  1, 2  :| |:
-> Sludrehjørnet

#16: Re: Udgravning. Forfatter: Henrik [Henrikras]DK IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 9:44 pm
    ----
tak Steen. Men hvad kan årsagen værre til at de vælger ikke at benytte Finderen til detektor hjælp ??? Størrelsen på fundene ? Lang vente tid i undersøgelsen ? Arbejdsro som de skriver ? Enig de ville kunne få glæde af hjælpen, men hvorfor takker de nej.
Hans Henrik at vide dette er det ikke en information du søger eller tænker jeg galt ?

#17: Re: Udgravning. Forfatter: Christian Norby [Albertsen]Vestsjælland IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 9:46 pm
    ----
Jeg tillader mig lige at skrive mig ind i Hans Henrik tråd, som med finder af ringene. Grunden til at vi spørger til råds om dette, er at vi fra lodsejers side er blevet nægtet adgang til marken. Museet så gerne at vi var og hjælpe, men kan jo desværre ikke kræve over for lodsejer at vi skal med. Grunden til alt dette, kommer sig af dette.

Da Hans og jeg fandt ringene i Juni måned, gjorde lodsejer krav på en tredjedel af vores Danefæ godtgørelse. Da vi forklarede dem lidt om museums loven, og at de som ejer af jorden ikke kan gøre krav på vores danefæ. Og at de derfor godt kunne droppe deres forhåbninger om at få andel i danefæ udbetalingen. Dette resulterede i at de blev aller helvedes sure. Og som straf, må vi ikke komme på deres matrikel.

Væmmelige personligheder disse lodsejere.

#18: Re: Udgravning. Forfatter: Henrik [Henrikras]DK IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:14 pm
    ----
Det forklare jo en del. Nogen vil så bifalde jeres holdning andre ryste på hovedet. Der findes så meget etablerede herinde, som har 50/50 deling på blot almindelige danefæ fund, som var tvang hvis jorden skulle undersøges. I har så vist at penge har en betydning i jeres søgen, men også at I ikke vil have jagt lignende tilstande med betaling for søgeret.
En fejl efter min mening, da I går glip af at kunne værre med til udgravningen af en Danmarks største fund, og hvad betyder det om I fik 10-20-30 eller 100 tusinde hver. I kom med NUL og gik med en fundhistorie der kommer til at præge historie bøgerne.

#19: Re: Udgravning. Forfatter: Steen Agersø [agersoe]Ærø IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:19 pm
    ----
Jeg ser helt omvendt på det og tager hatten af for, at i ikke lader jer "afpresse" af en landmand, som IKKE ejer genstandene i sin jord, men retten til at dyrke den.
Bravo.

#20: Re: Udgravning. Forfatter: Christian Norby [Albertsen]Vestsjælland IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:21 pm
    ----
Det er så din mening Henrik, vi har alle forskellige meninger om deling og så videre. For os, eller i hvert fald mig er det en princip sag. Det skal så siges, at vi efterfølgende har godkendt at give dem en pose penge, dog ikke den forlangte tredjedel. Vi er ikke nærige på ingen måde. Men som du selv siger, så støtter vi på ingen måde at betale for at søge. Eller for den sags skyld, betale ekstra for at få lov til at være med til udgravningen.

#21: Re: Udgravning. Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:23 pm
    ----
Det kunne da sagtens være at der var vilje til at påskønne lån af jord til lodsejeren, men han skal da have absolut ingenting, når han kommer og kræver det......Flot at i står ved jeres ret. Synd at i mistede arealet, men i har sendt et vigtigt signal til andre lodsejere, at det er sådan loven er og derved har i været med til at gavne vores hobby. Respekt.

#22: Re: Udgravning. Forfatter: Henrik [Henrikras]DK IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:33 pm
    ----
I min verden er det ikke pengene, men det unikke I har fundet og historien der kommer til at blive skrevet. Bonden ser så penge penge og ja foragt det, men I søger historien og fandt den. Det er derfor jeg siger "fuck" beløb størrelsen, men at være med hele vejen, det ville betyde meget hvis jeg var I en af jeres sko. Det er da ikke så svært at lave en delings aftale med lodsejerne, som intet har med at betale for søgeret, den skal blot aftales at kun træde i kræft når et stort fund gøres, så 99,9% af alle almindelige fund intet har med betaling / deling af gøre, kun større skatte og fund som jeres. Og hvor tit oplever vi lige det.? Nogen aldrig, andre en / to gange. Er ikke enig, men sådan er jo vi forskellige.
Penge er bare penge, de er væk når de er brugt. Historien vil altid værre der, den kan ikke slettes eller bruges op.


Sidst rettet af Henrik [Henrikras] den Tir Sep 24, 2013 10:38 pm, rettet 1 gang

#23: Re: Udgravning. Forfatter: Christian Norby [Albertsen]Vestsjælland IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:36 pm
    ----
Det er det at de kommer og kræver penge. Vil lige forklare nærmere om hvorfor vi efterfølgende valgte at sige ja til den slat penge de får.

Efter vi nægtede at give dem noget, blev jeg kimet ned af konen. Truet med civile søgsmål, advokat og jeg skal komme efter dig.

Og pludselig skulle det hede sig at, det kun var mig der måtte søge på marken. Og ikke min onkel, og at vi nu havde gået der ulovligt. Heldigvis har vi vidner som kan bekræfte at vi begge havde lov at gå der, og at vi som vi plejer har overholdt alle regler og retningslinjer.

Det er trist at penge kan få folk til at reagere sådan, de blev grådige. Og skuffelsen over ikke at få noget, har så ført til at deres version om tingenes sammenhæng er blevet drejet en del.

Men vi valgte som sagt efter et par dage at godkende at de fik lidt mønt ud af det. Kun for at slippe for daglig nedkimning, og afpresselse. Det sjove er så, at da jeg ringede for at fortælle dem dette. Så var tonen en helt anden, så havde vi pludselig ikke gjort noget galt.

Men igen, væmmelige væmmelige mennesker.

#24: Re: Udgravning. Forfatter: Henrik [Henrikras]DK IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:45 pm
    ----
Håber der åbner sig en dør på klem for jer alligevel....

#25: Re: Udgravning. Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 10:55 pm
    ----
Bare vent til du fortæller dem, at der kan gå flere år inden der kommer dusør, så kommer beskyldningerne nok igen.... Ha ha

#26: Re: Udgravning. Forfatter: Steen Agersø [agersoe]Ærø IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 11:06 pm
    ----
Skjødt skrev:
Bare vent til du fortæller dem, at der kan gå flere år inden der kommer dusør, så kommer beskyldningerne nok igen.... Ha ha

Ja, og du skal de næste mange år forklare dem HVER måned, at du altså endnu ikke har fået noget danefæ-brev. Det bliver sørme morsomt.

#27: Re: Udgravning. Forfatter: Christian Norby [Albertsen]Vestsjælland IndlægSkrevet: Tir Sep 24, 2013 11:08 pm
    ----
Vi har pænt forklaret dem at vi nok skal kontakte dem så snart vi får danefæ. Og at de ikke skal kontakte os konstant for og forhører sig.

#28: Re: Udgravning. Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Ons Sep 25, 2013 6:32 am
    ----
agersoe skrev:
Skjødt skrev:
Bare vent til du fortæller dem, at der kan gå flere år inden der kommer dusør, så kommer beskyldningerne nok igen.... Ha ha

Ja, og du skal de næste mange år forklare dem HVER måned, at du altså endnu ikke har fået noget danefæ-brev. Det bliver sørme morsomt.

Hver Måned ??? det bliver da hver Tirsdag Steen

#29: Re: Udgravning. Forfatter: Walter Jacobsen [Walter]årsdale / Bornholm IndlægSkrevet: Ons Sep 25, 2013 11:32 am
    ----
i skal også lige huske at fortælle, at de penge i giver dem er skattepligtige da det betragtes som en gave fra jer. Det er kun skattefrit for finderen (det er selvfølgelig noget de selv skal indberette ! )

#30: Re: Udgravning. Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Ons Sep 25, 2013 11:35 am
    ----
God Pointe, og som tak for deres forståelse kan i jo spare energien ved selv at underrette skat om deres ekstra indtægt-> Sludrehjørnet

Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer

Gå til side Forrige  1, 2  :| |:
Side 2 af 2