:: Forum › At "gå" ulovligt
-> Fortæl om dine oplevelser

#1: At "gå" ulovligt Forfatter: MAS [DetektorMike]Roskilde IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 5:20 pm
    ----
Jeg har tidligere gået for mange år siden (dengang markerne lå brak indtil foråret :yes: ) og har nu igen genoptaget hobbyen.

Jeg forstår godt problematikken med at folk går på hinandens "jord" og manglende tilladelser, men ofte ser man også detektorbrugere med tilladelser og jord nok i lokalområderne til flere liv af detektering som mener at have eneret på landskabet og eneret på at kontakte lodsejere vedr. tilladelser. Detektorbrugere som kan blive stødt bare en anden kontakter en lodsejer, med bagtaleri og tilsvining tilfølge. Jeg forstår godt at man er øm om sine områder og mærker panikken brede sig når man i fjerne horisonter ser en svingende detektor, men det er ikke befordrende for hobbyen og kan være svært for nye brugere at få noget jord at gå på, specielt i disse tider hvor der nærmest høstes, pløjes og sås i en arbejdsgang.

Jeg ved ikke hvad løsningen er men det kan være frustrerende som ny at komme ind i varmen og fristende at gå uden tilladelse, ikke for "skattejagtens skyld" men bare for at komme til at gå på jord, fund bliver så i sagens natur ofte heller ikke indleveret da man jo har gået ulovligt.

Marker og jord til et enkelt detektor liv burde vel også være nok for de fleste.

Jeg må indrømme (med risiko for nu at nedkalde alverdens og foraets ulykker over mig selv) at jeg selv har været fristet, men til nu har holdt mig tilbage, upopulariteten den slags vækker hos lodsejere og i offentligheden kommer hele hobbyen til skade, og det har for mig vægtet mere end hensynet til den enkelte "kollega" som mener sig besidde detektor rettighederne til samtlige jorde på Sjælland, Fyn eller hvor man nu har akkumuleret sine besiddelser.

Enhver lighed med nulevende eller tidligere personer er tilfældig. :smilewide:

Mvh MAS

#2: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Steen Agersø [agersoe]Ærø IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 5:31 pm
    ----
@DetektorMike ... nu har jeg aldrig hørt om nogen, som gør hævd på AL jord på Fyn og Sjælland. Tvært imod ved jeg, at mange hellere end gerne inviterer nogen med på søgning. Så hvad med at spørge detektorfolkene FØR landmanden. Så opstår der sjældent problemer, og ingen bliver sure.
Det, som er problemet med folk, som bare jokker ind på "andres marker" er, at den / de detektorfolk, som går på marken sandsynligvis har lagt 100-vis af timer på marken for at påvise eksempelvis en bosættelse. Så er det dælme irriterende, hvis der pludselig kommer andre og river fund ud af den videnskabelige sammenhæng. Det er museerne heller ikke interesserede i.
Så, derfor: Hvis man absolut skal gå på marker, som andre har, så spørg dem !!!
Alternativt, find selv marker, der er marker nok.
Allan Faurskov har lavet et fint regnestykke på hans hjemmeside:
www.afp.dk/metaldetektor/

#3: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Torben Christiansen [viking48]Blans 4941 Bandholm IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 6:33 pm
    ----
Feks hos os er man velkommen på fælles tur næsten hver dag hvis vi skal ud det er hyggeligere at dele glæden med ligesindede samt at vi også lære en masse af hinanden selfølgelig har vi da nogle spot som vi Verner om fordi vi har lagt rigtig mange timer i afsøgningen
Det vi gør lige pt er kun rekon for finde nye spot jeg syntes der er mere spænede at finde nye spot end at blive ved med at gå på de gamle de gamle kender vi jo såder kan vi altid gå hen og rive noget op jo flere spot vi finder i et givent område jo støre overblik og forståelse og sammenhæng bliver der jo for området

#4: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Henrik [Henrikras]DK IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 6:57 pm
    ----
Til Mike. Tror ikke de store jord besiddelser er problemet, men at alt for mange søger hen hvor der er fundet noget før og alt for få går på jomfru jord, som der er massere af til mange år frem. Tror så heller ikke alle ved / gider eller kan alt det med lokal historien, kortsøgning, matrikelkort og ejer/forpagter detektiv arbejdet og derfor får de umildbart mindre chance for succes. Søgejord findes, men klart det er blevet sværere at finde nye hotspots i nogle landsdele.
Jeg mener så at de største problemer i denne hobby er "moral", "missundelse" og "fjendskaber", i forskellige grænser, og vi har slet ikke set det værste endnu, hvis snart ikke en bedre takt og tone bliver fundet frem. Det er også sagt som en opfordring til at sætte en streg over gammelt nag og intrier, så det ikke brænder helt sammen. "Du slog med en hammer, så slår jeg igen med en der er større" og sådan forsatte det indtil begge lå på jorden. Hvis du så alligevel ikke kan tåle skriften eller synet af "en", så ignorer dog det/dem/ham/hende. Krigen bliver tabt af begge parter, sådan går det altid.
(og nej jeg er ikke fejlfri, Hvem er det! Du måske ?)

#5: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: dan christensen [dan46]bramming IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 7:11 pm
    ----
ville også have skrevet en hel masse,men steen ,torben og henrik har sagt det jeg ville sige.folk er velkomne til en tur,hvis jeg da har tid:-)
mvh dan

#6: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 9:25 pm
    ----
Pt. er det nådigst blevet mig beskåret at kunne afsøge 84 hektar jomfrueligt land, og før det gik jeg primært på kommunale jorder, hvilket var endda langt mere - og jeg kan godt få dårlig samvittighed ved at tænke på alle de marker, jeg gerne skulle nå. Så kom endelig forbi og tag en tørn :yes:

Når det så er sagt, er jeg på bølgelængde med både Mike og Henrik - og til de rotter i faget, der har brugt 'hundredevis af timer' på arkivalier og 'Verner' om deres besiddelser kan jeg kun sige: VÆR JERES ANSVAR BEVIDST OG HUSK AT INVITERE NYE IND, uopfordret forstås.

Lad være med at gå i små sko og udøve selvretfærdighed, især overfor nytilkommere i hobbyen. Husk at den jord vi går på, kun er til låns. Der er ingen af os, der ejer den, uanset evt. indsats Blink

#7: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 9:51 pm
    ----
@JanH
Tager gerne nye med ud, når tiden og omstændighederne tillader det, men primært for at give gode råd og instruere lidt i detektoren.

Det er lidt blevet tendensen at købe en detektor og så slå en notits op med: Hvem vil have mig med ud.
Syntes mange forventer, at de gamle i faget automatisk skal agere mentorer for nye og hjælpe dem med at alt det besværlige, samt invitere med på de gode marker.

Prøv istedet med " Jeg er ny og har skaffet en mark. Hvem har lyst til at komme og gå med mig en dag, så jeg kan lære faget.

#8: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Søn Sep 29, 2013 9:59 pm
    ----
@ René - true, true - det går begge veje... Men dem, der var der først, har selvfølgelig et ansvar for at hjælpe nye i gang på den bedste måde - det tjener også hobbyen bedst i det lange løb, for på den måde får man sluset folk ordentligt ind og lært dem alle de mange, mange uskrevne og for nogle selvindlysende 'reglementer'...

#9: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 6:20 am
    ----
oven i det skal det jo så også siges at når man som rimeligt erfaren i faget bruger meget krudt og energi på at hjælpe nye igang
stiller marker til rådighed og de finder deres første danefæ, så håber man da også på
selv at få en invitation en dag når de selv får marker.

Jeg har personligt haft de første 20-30 stk ude og lære at gå med detektor hos mig
nogle fra bunden, og andre skulle bare finde en enkelt ting eller 2 for at genvinde gejsten
Men takken er nul invitationer hele vejen rundt.
selvom flere af dem i dag gør fine fund
personligt mener jeg det nemt kan fratage os lysten til at invitere gæster med

#10: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 6:39 am
    ----
Helt enig Rene - jeg får også myrekryb, når voksne mennesker stiller sig op og siger: Hjælp, jeg har fået en detektor. Det efterfølgende skulle de måske ha tænkt på inde de købte.
Og JanH - jeg mene ikke, at dem der var der først har noget ansvar over for nye. At de så i de fleste tilfælde hjælper nye, er bare godt. Men ingen skal klantres, hvis de bare har lyst til at passe sig selv, uden indblanding fra andre.

#11: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 6:44 am
    ----
Der er jeg fuldstændig enig Brian. Men sådan er verden desværre skruet sammen.

#12: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: julian paulsen [julianP]århus IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:14 am
    ----
Brian Det problem kan vel undgåes ved at gøre klart for nye bruger du bruger tid på, at der forventes noget tilbage ud over den Tak, Du sikkert har fået rigelig af når dagen er gået på hæld. Synes personligt som "en af de nye" der dog selv finder sine marker, at det lyder som en omgang små sko over nye folk prøver at komme ind i faget. Der går vidst ingen fil af nogen ved at der bliver spurgt om hjælp på fora, Det er vel i bund og grund dét Det er her for.

#13: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:21 am
    ----
Julian, jeg har jævnligt nye brugere med på mine marker, tror faktisk jeg er iblandt dem der inviterer flest nye, og hvis du har lyst er du velkommen på fyn i weekenden d 5+6 så kan du med garanti finde et par gode ting.
Og jo da det er da rigeligt for mig at se glæden i de nyes øjne når de sidder med deres første Fibula
og nogle nye i lokalområdet har sågar fået lov at overtage et par af mine marker
det er ikke et krav at de nye skal invitere ud bagefter
men hvis en ny nu kommer på besøg 3-4-5 gange
er det vel alm Pli at man så inviterer en anden gang når man selv har fået et par marker

du kan sammenligne det lidt med at hvis du går ind til naboen og drikker kaffe hver dag så vil han der gerne have en kop en dag
dette er ikke brok men når man har hjulpet en ny igang er det lige så sjovt senere
hen at se hvad han har udviklet hobbyen til
for den sags skyld behøver der jo ikke være noget på marken for at det er hyggeligt

#14: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: dan christensen [dan46]bramming IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:25 am
    ----
do kommer bare brian griner

#15: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:32 am
    ----
JAAAAAAAAAAAA men så tager jeg din vaps med hjem Dan

#16: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 8:38 am
    ----
Hvis man sætter antallet af detektorebrugere i Danmark højt (2500) og det dyrkede landbrugsareal lavt (2,5 mill. ha), så er der 1000 ha til hver og det er vel mere end rigeligt. Og med en afsøgningshastighed på ca. ½ ha om dagen, så er der til 2000 dage eller ca. 5½ år. Og når man er færdig, kan man starte forfra. Så der er rigelig søgejord til alle. Eller set i et andet perspektiv - hvis én mand skulle afsøge hele Danmarks dyrkede marker, så vil det tage næsten lige så lang tid, som siden den sidste istid, ca. 13.500 år.

#17: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Thosland [JanH]Thosland IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 9:29 am
    ----
bechmann77 skrev:
Julian, jeg har jævnligt nye brugere med på mine marker, tror faktisk jeg er iblandt dem der inviterer flest nye, og hvis du har lyst er du velkommen på fyn i weekenden d 5+6 så kan du med garanti finde et par gode ting.
Og jo da det er da rigeligt for mig at se glæden i de nyes øjne når de sidder med deres første Fibula
og nogle nye i lokalområdet har sågar fået lov at overtage et par af mine marker
det er ikke et krav at de nye skal invitere ud bagefter
men hvis en ny nu kommer på besøg 3-4-5 gange
er det vel alm Pli at man så inviterer en anden gang når man selv har fået et par marker

du kan sammenligne det lidt med at hvis du går ind til naboen og drikker kaffe hver dag så vil han der gerne have en kop en dag
dette er ikke brok men når man har hjulpet en ny igang er det lige så sjovt senere
hen at se hvad han har udviklet hobbyen til
for den sags skyld behøver der jo ikke være noget på marken for at det er hyggeligt

@ Brian - Haha den sved vist lidt til mig, hva? Men du er til hver en tid velkommen - bare grib knoglen! Men du virker nu heller ikke synderligt interesseret i, eller som om du har overskud til, at tage udenfor Safariland griner

Og så vil jeg også sige, at du netop er en undtagelse fra regelen. Jeg kender ikke til mange andre jordafsøgere, der er så ivrig som du til at invitere og stille (excellent) land til rådighed for os grønskollinger :tommel:

#18: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 12:50 pm
    ----
Den var ikke til dig jan, Både du og Meint ringer så tit at det er glæde nok i sig selv
og heller ikke til dem fra sjælland eller jylland, den var nu mere minded på nogle andre herrer på fyn

#19: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 1:08 pm
    ----
Nej Brian - jeg følte mig heller ikke ramt. For det første er jeg ikke nybegynder og for det andet har jeg kun været hos dig privat én gang og søge. Men kommer du forbi her på Sjælland, er du selvfølgelig velkommen - og det ved du også godt Vinker

#20: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Ronni G Pedersen [Ronni]horsens IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 3:21 pm
    ----
kan os kun sige tak for hjælpen til dig Brian og du velkommen til at kom med mig :) i gang med en mark på 23ha . men os sikker på du jorden der sjover selv Zoom

#21: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 3:44 pm
    ----
Og for lige at komme tilbage til emnet om de erfarne er forpligtiget til at tage nye med ud er mit svar: Selvfølgelig er det ikke et krav.

Dette er vores hobby og vi er udover at følge lovgivningen, samt, så vidt muligt, de etiske regler ikke forpligtet til noget som helst.
En fodboldspiller der er god til sin sport, er heller ikke forpligtet til at træne børnehold, bare fordi han kan og vil være den rigtige til det.

Det er dog forbilledligt, når de erfarne gider bruge tid på at lære fra sig og kæmpe respekt for det.

Der blev ligeledes skrevet at denne side vel var til for at hjælpe de nye i gang. Nej det er den ikke.
Dette og andre fora, er steder hvor privatpersoner mødes online, for at dele vores interesse med ligesindede.
Dette er ikke en forening, men et forum, lavet på privat initiativ, med retningslinier udstukket af administrator, der i bund og grund bestemmer alt.
Vores eneste ret, er at kunne slette vores profil, eller lade være med at logge på.

Igen er det smukt, når man samles om at hjælpe hinanden, og det gør man i så rigt mål herinde og andre steder, men det er ikke noget man kan forlange pga. man har oprettet en profil.

Måske dette indlæg lød lidt surt. Det var ikke meningen, men jeg trængte lige til at få dette sat på plads.......

#22: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Peder Laursen [peder] IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 4:24 pm
    ----
Det lød ikke surt, men rigtigt!!!!!!

#23: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Flemming Nielsen [flemse]Kirkevangen 3 a Gørlev IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 5:02 pm
    ----
Det lød helt rigtigt René Smil

#24: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 5:24 pm
    ----
Hørt René Thumbsup

#25: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: julian paulsen [julianP]århus IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 5:26 pm
    ----
Der blev ikke nævnt at fora var for at hjælpe nye i gang, men bare til generel hjælp. Men kunne måske ha været mere klar i min formulering.
Når nu snakken går om de nye, hvilket billede tror i så selv det sender til nye brugere på siden når de fx går ind på dette indlæg og læser at fordi de spørger efter hjælp fra dem som rent faktisk har en masse erfaring, læser at de giver folk som Tommy myrekryb, osv. Kan udemærket sætte mig i jeres sted med de uendelige spørgsmål om en hjælpende hånd til nye folk, men hvis det bliver for meget er det vel ikke værre end at man kan sige pænt nej, eller klikke videre fra indlægget hvori der bliver spurgt.

Holdninger skal der være plads til, men det er muligvis ikke nødvendigt at ytre den ved hver eneste lejlighed der byder sig. :)

#26: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Torben Christensen [Kaloriekongen]5000 Odense C IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 5:55 pm
    ----
Det kan være mig du tænker på, Brian.

Nå, men jeg er blevet lært op af dig og har gået med dig to gange og
jeg har fløjet for dig og taget luftfotos af dine marker til dig.
Jeg er glad for at du var så åben dengang jeg var nybegynder..
Jeg skulle da have alle mulige gode grunde til at invitere dig.

Hvorfor går vi så ikke sammen nu ?
Jeg var rystet over at du skrev en PM til Lars og truede ham med at tage hjem til ham og aflægge et visit, efter I var uenige om noget i et forum. At du også politianmeldte ham fordi
I ikke var enige, kunne jeg slet ikke sætte mig ind i.
Så var der det med at du truede mig i en sms med at ringe til mine lodsejere og svine mig til hvis jeg ikke ringede til dig inden for en halv time....

Tja, det er bare nogle af årsagerne. Jeg ved ikke hvorfor de andre fynboer vælger dig fra, men jeg sætter grænsen ved trusler.
Som Lone skrev: Lad os nyde hobbyen. Det går jeg helt ind for. Jeg har ikke problemer med at komme ud til andre og inviterer tit folk "hjem" på mine marker.

Alt det fis med trusler og politianmeldelser hører ikke hjemme i denne hobby.
Dette er en hobby hvor vi skal have det rart med hinanden.
Jeg har det rart sammen med dem jeg går sammen med.

Efter det med at du ville svine mig til overfor mine lodsejere, skrev du fornuftigt nok
om vi ikke bare skulle holde fred. Jo. Jeg vil hygge mig med denne hobby, alt andet er
forkert.

#27: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 6:04 pm
    ----
Læs nu hvad jeg skriver julianP. Jeg skriver ikke, at nye giver mig myrekryb. Jeg skriver, at nye, der køber en detektor og så stiller sig hjælpeløse op og sir: Hjælp mig, giver mig myrekryb. Og det er jo en stor forskel. Jeg mener altid jeg er hjælpsom over for nye, der ønsker svar på spørgsmål, men hvis de forventer, at bare fordi de har købt en detektor, så står folk i kø for at invitere dem, så står jeg af. Men heldigvis er de fleste selvhjulpne og finder ud af det selv. Og så er vi selvfølgelig behjælpelige med svar på (næsten) alle spørgsmål.

#28: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Carina Mia Boese Voorhies [Carina M. B. V.]Bredsten IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 6:22 pm
    ----
Som ny (stadigvæk) har man også selv en forpligtelse til at finde jord og selv være opsøgende i denne hobby. Jeg har måtte starte fra bunden men har dog også været ude nogle gange efterhånden sammen med andre. Har også inviteret nye og "gamle" med på mine områder. Så det er jo noget give and take synes jeg. Har selv haft en med, som lige ville se, om det var noget for ham først. Han kom med ud på en af mine lidt kedelige marker, men for ham var det bare vigtigt at finde noget til at starte med. For mig er det givet godt ud at tage nye med på tur.....og det er da hyggeligere at gå flere sammen synes jeg Smil

#29: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Peder Laursen [peder] IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 6:53 pm
    ----
Tommy, hvis du ikke er behjælpelig med ALLE spørgsmål, så politianmelder jeg dig!!!!!!

#30: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:04 pm
    ----
Nej, nej Peder - det må du ikke . Jeg skal nok svare på alle spørgsmål - hvad vil du vide? Løsningen på cirklens kvadratur???

#31: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Peder Laursen [peder] IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:11 pm
    ----
Ja, det kunne da være rart at få styr på....eller bare.... hvorfor er det blevet nødvendigt at opfordre og opildne til begreber som almindelig pli og omgængelighed???

#32: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Simon Ingemann [Ingemann]København IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:13 pm
    ----
Som relativ ny i dette game må jeg også sige at det er op til den enkelte at finde sine egne marker at gå på. Det gør det så også så meget sjovere når man så endelig finder noget.
Nogen gange skal man sgu også selv prøve og ikke bare få det hele serveret.

Der findes masser af marker som aldrig har set en detektor. Det er måske ikke marker som afgiver det helt store, men det er vel heller ikke det, det handler om når man er ny.

Og som nybegynder skal man måske nok lige slå koldt vand i blodet og så ikke forvendte at man bare render ud og hiver fibler og andet godt op af jorden, det kræver lang tids søgen og research.

Man har ikke krav på og kan ikke bare forvendte at blive inviteret ud at søge af andre. Et alternativ er jo også at melde sig ind i en detektor klub og derved lære lidt og få jord under neglene eller tage med på et træf.

#33: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Mark Jensen [mors2]mors IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:14 pm
    ----
Behøver jo næsten ik skrive noget,så giver bare Rene og Tommy ret.Det er en hobby og self er det ikke op til alle andre at få folk igang,det næste bliver jo at folk skal hentes og have smurt madpakke.Når det så er sagt er der nok ikke nogen der ik vil bruge en formidag på at gå en tur med en der ik har gået før.

#34: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:19 pm
    ----
God indstilling Carina - og vi er vel næsten alle startet fra bunden af. Husker tydeligt, da jeg som grøn detektorist kontaktede museet for at høre, om de måske havde brug for hjælp. Jeg fik besked på, at jeg da først skulle bevise, at jeg var i stand til at klare mig selv og selv finde nogle steder med fund. Og heldigvis for det. Så fik man lært det på "den gamle" måde og lært at klare sig selv. Og resten er historie. Så mit råd til unge eller nye detektorbrugere er, at komme ud på marken og "learning by doing" - det kan de allerfleste klare. Og husk - det er ikke hvor mange gange du falder, men hvor mange gange du kommer op. :tommel:

#35: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:21 pm
    ----
Sådan Simon Thumbsup

#36: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: julian paulsen [julianP]århus IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:37 pm
    ----
Det lyder godt Tommy, synes dog stadig der skal være plads til dem der lyster, at spørger om hjælp om alt mellem himmel og jord, UDEN at skulle prædikes halvt ihjel af folk der mener det skal gøres på en anden måde, fordi de selv har en anden overbevisning.

#37: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 7:59 pm
    ----
Tror du misforstår mig igen julianP. Folk må spørge lige så tosset de vil - men nogen lyder næsten som om, når de har købt en detektor, at de automatisk skal med nogen på tur og både skal hentes og bringes og ha smurt madpakke, som Mark så malerisk beskrev det. Men det er måske fordi vi er nogle sure (halv)gamle mænd fra en tid, hvor man sgu fan'me måtte lære at klare sig selv, at vi ser sådan på det. (c;

#38: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Hans Henrik Hansen [Hans Henrik]Skælskør IndlægSkrevet: Man Sep 30, 2013 8:39 pm
    ----
Jeg vil kun sige, at det må være op til en selv, at finde en mark at gå på. Det har jeg altid gjort. Men man kan da sagtens, trække på "De Gamle Drenge i faget". Jeg har haft stor hjælp til Id af mine fund. Det gælder Tobias, Steen, Tommy med flere. Det vil jeg gerne takke jer for. Rart med nogle gamle rotter, som har en stor viden, som er opbygget efter mange år og timer på marken. Jeg mener at " Vi Nye" selv må tage ansvar for at suge viden og erfaring til os. Dette gælder lærer om at finde de gode steder og lave sin egen research. Men man kan da altid inviterer en "Gammel rotte" med ud på en af sine marker. Måske det bliver gengældt. God Aften til jer alle sammen. Smil bare min mening.

#39: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 6:17 am
    ----
Kaloriekongen skrev:
Det kan være mig du tænker på, Brian.

Nå, men jeg er blevet lært op af dig og har gået med dig to gange og
jeg har fløjet for dig og taget luftfotos af dine marker til dig.
Jeg er glad for at du var så åben dengang jeg var nybegynder..
Jeg skulle da have alle mulige gode grunde til at invitere dig.

Hvorfor går vi så ikke sammen nu ?
Jeg var rystet over at du skrev en PM til Lars og truede ham med at tage hjem til ham og aflægge et visit, efter I var uenige om noget i et forum. At du også politianmeldte ham fordi
I ikke var enige, kunne jeg slet ikke sætte mig ind i.
Så var der det med at du truede mig i en sms med at ringe til mine lodsejere og svine mig til hvis jeg ikke ringede til dig inden for en halv time....

Tja, det er bare nogle af årsagerne. Jeg ved ikke hvorfor de andre fynboer vælger dig fra, men jeg sætter grænsen ved trusler.
Som Lone skrev: Lad os nyde hobbyen. Det går jeg helt ind for. Jeg har ikke problemer med at komme ud til andre og inviterer tit folk "hjem" på mine marker.

Alt det fis med trusler og politianmeldelser hører ikke hjemme i denne hobby.
Dette er en hobby hvor vi skal have det rart med hinanden.
Jeg har det rart sammen med dem jeg går sammen med.

Efter det med at du ville svine mig til overfor mine lodsejere, skrev du fornuftigt nok
om vi ikke bare skulle holde fred. Jo. Jeg vil hygge mig med denne hobby, alt andet er
forkert.

Det er helt korrekt at du nok var en af dem jeg tænkte på.
og du har vist besøgt mig lidt mere end 2 gange
Det med Lars og de "Påståede trusler" du glemmer lige at lars umiddelbart efter
da jeg så mailen om et visit kunne misforståes straks sendte en ny
hvori jeg beskrev at et visit var ment som en snak for at vi kunne få fred og enighed i vore kredse

Det er korrekt at jeg politianmeldte Lars dette skyldes at han skrev så mange usande ting om mig på nettet at mit navn blev sværtet til i et omfang at jeg ikke ville acceptere det

Den trussel som du desværre har taget det som.
var du selv skyld i når du uden grund hænger en mand ud her på facebook og andre steder og beskylder ham for ulovligt at have fundet noget på dine marker som han rent faktisk havde fundet hos mig
samtidig med du fik din søgemakker til at kime os ned og svinede 2 forskellige til i et omfang der var horisontalt
og som jeg forklarede dig var pointen med at skrive jeg kunne ringe til lodsejer
og få bekræftet vi havde den tilladelse Udelukkende for at få dig til at ringe
for du svinede os til på nettet men turde ikke tage telefonen

Citerer lige dig selv :
Dette er en hobby hvor vi skal have det rart med hinanden

Hvis det hænger sammen på den måde hvordan kan det så være !
at du selv opfører dig på denne måde såvel som uvidende hænger folk ud i div forums og beskylder dem for mark tyveri istedet for som jeg tilbød dig for et år siden
at vi kunne lave et samarbejde .....
Som tommy skriver der er plads til os alle
og det var så det sidste jeg havde at sige i denne tråd, nu skal der satme søges nogle marker af Glæder mig til en fed uge i marken.

#40: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 6:27 am
    ----
Afslutningsvis Vil jeg sige jeg laver en ROOKIE dag på lørdag. hvis der er begyndere der vil ud og prøve en god mark samt lære af nogle gamle rotter så smid mig en PM med jeres telefonnummer så tager jeg kontakt. Bem kun nybegyndere eller folk der vil have lidt undervisning.
Jeg vil starte med at fortælle de nye lidt om omhu hvordan man nænsomt tager fund op
hvilke notater man skal gøre sig
fundhåndtering research

Samtidig kan jeg anbefale alle i dette forum at investere i denne her
www.conradelektronik.d...1=tablink2

#41: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 6:27 am
    ----
Hold da helt op hvor vi hygger os Kram

#42: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 6:34 am
    ----
Hvorfor det Brian - din GPS kan da også lave spor.

#43: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Torben Christensen [Kaloriekongen]5000 Odense C IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 6:37 am
    ----
Brian. Jeg gider ikke det pjat.
Du har spurgt og jeg har givet et svar.
Det var det.

#44: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Brian Bechmann (Tidl bruger) [bechmann77]Nord fyn IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 6:41 am
    ----
tommy skrev:
Hvorfor det Brian - din GPS kan da også lave spor.

Det er væsentligt nemmere tommy, den fungerer som en usb stick så man skal ikke monterer ledninger osv, når man kommer hjem sætter man den i en usb port henter track ned og sletter på loggeren samtidig. og så er den jo billig

#45: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 8:06 am
    ----
Nå ja, men alle har jo en GPS i forvejen. Og med alle de fund du gør, så skal du jo alligevel have kablet i GPS'en, for at overføre koordinater. Så bare et stk. elektronik mere, der kan gå i stykker eller blive væk.

#46: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Torben Christensen [Kaloriekongen]5000 Odense C IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 9:53 am
    ----
Spørgsmålet er også hvad der er mest præcist. Jeg så en test i vinters som en fyr havde lagt ud på Detektor Danmark.
Han gik en rute med både en logger og en GPS. Han satte punkter med logger og GPS.
Da han kom hjem satte han begge dele ind på computeren og det viste sig at loggeren viste
op til ca 30 meter i afvigelse fra GPSen fra de punkter der var sat.
Jeg bruger GPSen til det fordi det er det mest præcise.

#47: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: MAS [DetektorMike]Roskilde IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 10:39 am
    ----
Jeg er glad for jeg kan bidrage til at øge aktiviteten på foraet. :yes: :lipssealed:

#48: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: julian paulsen [julianP]århus IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 10:51 am
    ----
det lyder som et godt arrangement for begyndere, Brian. jeg har desværre ikke tid, ellers havde jeg nok taget imod tilbudet :)

#49: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Chris Jarvis [Chris]Thisted IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 11:17 am
    ----
Jeg har prøvet to forskellige logger- Begge var frustrerende upræcis i forhold til gps'en. Som Torben også nævner, var 20-30 meter ved siden af ikke ualmindeligt. Duer ikke, spild af penge.

#50: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Peter Kobbernagel [Peter K]Stenlille IndlægSkrevet: Tir Okt 01, 2013 7:53 pm
    ----
Ikke for at ødelægge den hyggelige sludder om alle de andre spændende ting, Vinker men for lige at vende tilbage til det tråden startede med at handle om.

Jeg er ny i denne hobby, jeg har haft min detektor i ca. 6 måneder, jeg mener selvfølgelig man skal finde sin jord selv!

Da jeg meldte mig ind i dette forum, var der en del der tilbød mig at gå lidt med dem, det har jeg gjort med nogle få, på mine marker, jeg har aldrig forøgt at møve mig ind på andres, eller for den sags skyld forventet at nogen ”ville tage mig ind (eller med ud!)”, nu er jeg selvfølgelig også en ”learning by doing”-type, så i virkeligheden har jeg måske heller ikke ønsket det!

Når det er sagt vil jeg gerne takke alle dem der har kommenteret på de fund jeg har lagt op både her og andre steder, i nogle tilfælde har folk venligt kommenteret, selvom det jeg har lagt billeder op af, for dem har været ligegyldigt skrammel! :tommel:

Faktisk har jeg næsten kun mødt venlighed fra både nye og gamle i faget!
Men også kun næsten, der er nogle ganske få der har vist en ærgerlig form for arrogance!

Et eksempel, og ja, det handler om ”dine” marker vs ”mine” marker.

Jeg husker ikke om det var i et andet forum, eller om det var i en anden tråd her på siden.
Nogle (få?) mener tilsyneladende, at de har ret til (læs: andre har ikke ret til) marken der støder op til en mark de har gjort gode fund på!
Begrundelsen fra Hr. X skulle tilsyneladende være at Hr. Y snylter på den research Hr. X har gjort!

Nu følte jeg mig på ingen måde truffet, men hvad i al videste verden er det for noget selvcentreret fis?

Der kan være masser af andre årsager til at Hr. Y finder frem til netop den ”nabo”-mark!

Jeg har personligt været ret heldig, jeg kender en del (venner og kolleger) som har mindre områder som de dyrker som bibeskæftigelse, det var naturligt at spørge dem som de første, at den ene så ejede et mindre stykke land klods op ad en kirke, gjorde jo ikke glæden mindre!

En anden mark jeg hurtigt fik lov at gå på, er den mark der støder op til min have, det var naturligt at spørge landmanden, da jeg havde talt med ham nogle gange i anden sammenhæng lang tid inden jeg købte min detektor, at den mark så i den anden ende også støder op til en kirke, tja det er da kun dejligt!

Herudover har jeg brugt timer på at se på luftfoto og gamle landkort. Jeg har besøgt lokalhistorisk arkiv, jeg har talt med de lokale, der kender alle de gamle skrøner om egnen, og jeg har læst diverse historiske kilder. Det har medført at jeg har et par andre marker der uden tvivl vil kaste gode fund af sig i de kommende år.

Har noget af ovenstående bragt mig ind på en nabomark til til en anden detektorførers fundrige område? Ja, det har det, nu har jeg ikke hørt, at nogen skulle være sur på mig over det, men skulle det være tilfældet, så er jeg da bedøvende ligeglad! Det er jo ikke hans/hendes fund der har bragt mig derhen, men tilfældigheder og godt benarbejde!

Det er jo ikke så underligt at vi nogle gange havner i nærheden af hinanden hvis vi ser på de samme luftfoto og kort, taler med de samme mennesker, og læser de samme kilder!

Og stop nu det fnidder og mudderkastning, det minder mig alt for meget om dengang jeg var lærer i indskolingen, der var ofte nogle piger der kom op at skændes om hvem der havde fået sjippetorvet først! Og den slags er sgu ikke til at holde ud ... Græder eller meget trist

Nå, det blev lidt langt, Nooben må hellere stoppe for nu :smilewide:

#51: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Ons Okt 02, 2013 4:42 pm
    ----
Ganske kort Peter.

Jeg syntes du har den helt rigtige indfaldsvinkel til emnet.

Det med at få søgeret på nabomarker til andres områder, var ment på de mennesker, der får en viden om hvor der bliver gjort gode fund og så beder om ret til at gå på markerne ved siden af, eller endda på samme mark.

Det virker lidt fesent at sidde til et detektorarrangement på museet, hvor der bliver vist hvad der er fundet i et givent område af en ihærdig detektorfører eller se et danefæbrev med stedangivelse her på siden og dagen efter er der 5 der spørger lodsejeren om lov til at gå der.

Det var ikke mig der kom med den betragtning i den tråd du har læst, men jeg er vidende om sådanne sager.

#52: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: MAS [DetektorMike]Roskilde IndlægSkrevet: Ons Okt 02, 2013 5:59 pm
    ----
Ja jeg kan da godt forstå irritationen (ikke fordi det er en teknik jeg benytter mig af) men så er vi sgu da inde på glidebanen med rettigheder, sure miner, beskyldninger osv, hvis nogen mener at nabomarkerne skal fredes fordi man selv, via research har fundet en god mark, strengt taget er det vel også research at lytte og se hvor andre gør gode fund og en tilladelse er vel en tilladelse. Så må man sgu holde kortene lidt tæt til kroppen eller selv sørge for at få tilladelsen (og så kommer vi måske tilbage til at have mere jord end man kan overkomme Tnke )

Jeg er hverken fortaler for det ene eller andet, jeg påpeger bare at det hurtigt kan blive problematisk, når alle ikke har samme moral eller opfattelse at tingene, moral og god etik.

#53: Re: At "gå" ulovligt Forfatter: Peter Kobbernagel [Peter K]Stenlille IndlægSkrevet: Tor Okt 03, 2013 4:49 pm
    ----
René, i et tilfælde som du beskriver vil jeg også anse det for snylteri.



-> Fortæl om dine oplevelser

Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer

Side 1 af 1