:: Forum › Må jeg søge her?
-> Research

#1: Må jeg søge her? Forfatter: Julien Gravesen [Fritidsforskeren]Nordsjælland IndlægSkrevet: Tir Dec 31, 2013 4:04 pm
    ----
Hej venner. Ringede for noget tid siden til en landmand og spurgte om lov til at søge på han mark. Det var helt i orden med ham, jeg skulle bare tage hensyn til de jægere som benyttede marken også. Han sagde at der tidligere var nogle som havde spurgt om de måtte søge på hans mark men kunne ikke huske hvem de var. Hvordan finder jeg ud af hvem der har ansøgt denne mark? Vil jo helst ikke træde nogen over tæerne Zoom

#2: Re: Må jeg søge her? Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Tir Dec 31, 2013 4:26 pm
    ----
Hvis det er lang tid siden, de har spurgt og ikke siden været i forbindelse med lodsejeren går de der sikkert ikke mere.

Går man jævnligt på en mark, bør man holde kontakt med lodsejeren, eller i det mindste have afleveret sit visitkort..

Du kan muligvis se på marken om der er spor af gravede huller.

Skulle nogle så efterfølgende brokke sig, må du bare sige undskyld og se om de er interesseret i et samarbejde, eller have du stopper med at gå der...

Godt nytår....


Sidst rettet af René Skjødt [Skjødt] den Ons Jan 01, 2014 10:11 am, rettet 1 gang

#3: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Julien Gravesen [Fritidsforskeren]Nordsjælland IndlægSkrevet: Tir Dec 31, 2013 5:46 pm
    ----
I lige måde Rene og tak for svar.

#4: Re: Må jeg søge her? Forfatter: jørgen jønsson [jønne] IndlægSkrevet: Tir Dec 31, 2013 10:21 pm
    ----
:smilewide: griner :smilewide: Hold da op rene hvis du kan se der er nongle der har gravet små huller på sådan en kæmpe mark så siger jeg tak for kaffe. :smilewide:

GODT NYTÅR

#5: Re: Må jeg søge her? Forfatter: René Skjødt [Skjødt]9530-Støvring IndlægSkrevet: Ons Jan 01, 2014 1:22 am
    ----
Ja når man går på en mark, kan man da ofte se, små områder, hvor jorden er vendt for nyligt og indikerer, at der har været gravet.......

På mine majsmarker graver jeg et lille hul i starten og slutningen af hver række, jeg går i. Så kan jeg se hvor jeg er kommet til i løbet af efteråret/vinteren.

Er der tale om stub er det meget nemt at se.....

Men glad for at du kunne more dig så meget over min kommentar......


Sidst rettet af René Skjødt [Skjødt] den Ons Jan 01, 2014 7:58 pm, rettet 1 gang

#6: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Ons Jan 01, 2014 9:26 am
    ----
Mener ikke at huller på en mark er indikation for, om man må gå der eller ej. Det er jo ikke sådan, at man komme på sine marker hver dag. Der kan jo gå måneder imellem man kommer på en mark og hvis den fx. er pløjet i mellemtiden, så er der jo ingen huller. Og nu ved jeg ikke hvor store markerne er ovre hos dig, men herovre har vi da marker på både 50 ha og 100 ha og endnu større. Bedre er det som du siger, at holde god kontakt til lodsejeren eller lægge sit visitkort - så kan man altid kontaktes.

#7: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Thomas Colberg [Tcolberg]Nordsjælland IndlægSkrevet: Ons Jan 01, 2014 10:05 am
    ----
Hej julien, jeg har sendt dig en pm

#8: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Peter Kobbernagel [Peter K]Stenlille IndlægSkrevet: Ons Jan 01, 2014 7:49 pm
    ----
Jeg er enig med René i det første han skriver.

Jeg har umiddelbart den holdning, at hvis man ikke efterlader sit navn og tlf. nr. og/eller ikke gider holde kontakten med lodsejer ved lige (jeg spørger altid om de er interesserede i at se fund, og har endnu ikke mødt nogen der sagde nej, så jeg kigger forbi en gang imellem), så er man selv ude om at miste retten til en mark!

Altså, hvis en detektorfører ikke har efterladt tlf. nr. og navn og lodsejer ikke har hørt fra vedkommende i et år, så gå du roligt på den mark!

Problemet kan selvfølgelig være at lodsejer har forlagt nummer og navn, men så er det vel ikke værre end at man kan finde ud af det, detektorføer og detektorfører imellem, hvis man støder på hinanden!

Et andet problem kan selvfølgelig være at nogle områder ikke er til at gå på et par år i træk (jordbær, juletræer osv), men der må man jo så lige tænke sig om!

Hvis du gerne vil vide hvem det er der har fået lov til at gå der tidligere, så kan du jo skrive et opslag her og i andre fora, om der er nogen der går i det og det område i nærheden af det og det!
Så har du da i hvert fald hjort dig umage, og så skal man da være en skid for at blive sur på dig!

#9: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Ons Jan 01, 2014 9:19 pm
    ----
Nu er det jo sådan Peter, at vi er nogle, der har gået med detektor i efterhånden en del år og derfor kender vores lodsejere særdeles godt. Derfor mener jeg ikke vi ustandselig behøver at gøre dem opmærksomme på, at vi fortsat gerne vil gå på deres marker- det ved de udemærket godt. Problemet ligger jo nok hos dem, der farer land og rige rundt i jagt på god søgejord - da er det nok lidt svært at finde ud af, om de vil gå der mere. Og jeg mener ikke, at man kan bruge som undskyldning for at gå på en mark, at man ikke vidste at der gik andre eller ikke vidste hvem det var. Og så er det jo heller ikke alle der er med på et detektorforum. Så hvis du ikke er kendt (eller berygtet) i dit lokalområde, så få lavet nogle visitkort (de koster næsten intet) til dine lodsejere - så minimeres risikoen for uønskede "gæster".

#10: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Peter Kobbernagel [Peter K]Stenlille IndlægSkrevet: Ons Jan 01, 2014 10:00 pm
    ----
Tommy, du taler om noget helt andet end det trådstarter spørger om!

Hvis dine lodsejere og du kender hinanden særdeles godt, og de godt ved at du fortsat vil gå på deres marker, så har du formentlig netop, i løbet af årene gjort noget lignende det jeg skrev, og så er det jo irellevant i forhold til det spørgsmål der blev stillet, som gik på at lodejer ikke kunne huske hvem det var der havde gået der!

Du mener ikke, at man kan bruge som undskyldning for at gå på en mark, at man ikke vidste at der gik andre eller ikke vidste hvem det var. Det er jeg da helt enig i, men hvis lodsejer siger at "der gik en her for 2 år siden, men han går her ikke mere" og det så i virkeligheden skyldes at detektorføreren bare ikke har givet lyd fra sig i den tid, synes du så helt ærligt ikke at ham der har gået der i to år uden at kigge forbi lodsejer må tage en stor del af skylden for den fejl?

Det sidste du skriver ved jeg ikke om er henvendt til mig, (i så fald finder jeg det mærkværdigt) men når jeg skriver at jeg synes man skal efterlade navn og nummer, tror du så ikke jeg gør det? Det gør jeg, ikke i form af et vivitkort, men en lille folder hvor der også står lidt om hvordan jeg arbejder og hvordan fundene bliver behandlet.

#11: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Tommy Olesen [tommy]Osted, Lejre Kommune IndlægSkrevet: Ons Jan 01, 2014 10:50 pm
    ----
Det var nu ikke møntet på dig (skulle måske have brugt "man" i stedet for "du") - men da det åbenbart er et problem, at man ikke kan finde ud af hvem der går hvor, så var det måske en god ide at få lavet nogle visitkort eller foldere, så lodsejerne til en hver tid vidste, hvem der gik hvor (lige som du gør).

#12: Re: Må jeg søge her? Forfatter: jørgen [slagter]ringsted IndlægSkrevet: Tor Jan 02, 2014 10:26 am
    ----
Tak for at du ringede. Blink

Sidst rettet af jørgen [slagter] den Tor Jan 02, 2014 7:41 pm, rettet 1 gang

#13: Re: Må jeg søge her? Forfatter: Peter Kobbernagel [Peter K]Stenlille IndlægSkrevet: Tor Jan 02, 2014 2:02 pm
    ----
Det var så lidt, vi ses på marken :smilewide:-> Research

Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer

Side 1 af 1