#1: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Thomas [spiff24x], KalundborgSkrevet: Søn Jan 23, 2011 8:40 pm ---- Hey, jeg er ved at skulle købe mig en ordentlig detektor - mit budget ligger på 7-8.000,-
Jeg er nybegynder, men ved at jeg skal have den i mange år frem, da jeg lige er flyttet til kalundborg - her er massere af historisk aktivitet.
Så efter at have googlet er jeg kommet frem til enten en: Minelab Safari - eller en XP deus (brugt)...Den skal være brugervenlig, og man skal kunne vokse med den. Og det der FBS lyder også meget tiltalende.
Hvad ville i vælge af disse topmodeller?
#2: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper], RandersSkrevet: Søn Jan 23, 2011 9:07 pm ---- XP Deus som brugt kommer du nok til at vente et par år på. Så vidt jeg husker fik de første maskinen omkring nytår 2009/2010 og der er nok ikke rigtig nogen, der er klar til at skifte en maskine til 12.000 kr ud efter et år.
#3: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Thomas [spiff24x], KalundborgSkrevet: Søn Jan 23, 2011 9:22 pm ---- Ok, det lyder som om at xp deus er den bedste? Er minelab safari ikke en ok detektor, tænker på fbs, med at den søger mange frekvenser på een gang. Kan ikke læse nogen steder at deus har fbs indbygget. Safari ser ekstremt brugervenlige ud?
#4: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper], RandersSkrevet: Søn Jan 23, 2011 10:51 pm ---- FBS er noget, Minelab har patent på, så det findes kun i deres detektorer, mere præcist Safari og E-trac (og deres forgængere).
Der kan findes flere debatter på nettet omkring XP Deus kontra Minelab E-trac (de to modeller, der prismæssigt kommer tættest på hinanden), men det er vist ganske svært at konkludere noget på baggrund af det.
FBS taler til Safaris fordel, mens Deus har hurtigere reaktionstid (lettere ved at finde gode signaler mellem skrammel) og lavere vægt (ca. det halve af Safari). Prisforskellen på ca. 4.000 kr er også markant.
På nær nogle helt særlige tilfælde, hvor forholdene kræver noget specielt, så vil vel ca. 90% af fundmængden i den sidste ende være afhængigt af andet end detektoren så snart man har bevæget sig væk fra de helt billige modeller. Jeg har såmænd set en gammel C.Scope finde en guldstangknap fra bronzealderen på en stump jord, hvor der havde været masser af andre detektorer over lige inden. Så man skal passe på ikke at stirre sig blind på de nyeste teknologiske landvindinger.
#5: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Thomas [spiff24x], KalundborgSkrevet: Søn Jan 23, 2011 11:16 pm ---- Tak for svaret, ja det kommer vel an på hvor god man er til at bruge sådan en, ville bare være sikker på at få en god detektor man kan vokse med, efterhånden lære at lave indstillingerne selv. Hælder nok mest til minelab safari grundet at have læst meget ros ved deres lidt billigere modeller. Og fbs tiltaler mig pænt meget. Iøvrigt er det faktisk muligt at finde en brugt deus på dba.dk til 8.000,-
Men tak for svaret, tror det bliver en safari - venter lige en måneds tid med at købe en til jeg har læst lidt mere om dem. Alligevel hvis der er nogen der har enten safari eller deus, må i meget gerne poste jeres erfaringer her.
#6: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Henrik Brinch Christiansen [Henrik Brinch], Gram, SønderjyllandSkrevet: Man Jan 24, 2011 12:30 am ---- Jeg har prøvet Minelabs FBS (28 frekvenser) gennem Minelab Quattro, jeg mener at Safari er den nye model Quattro hvis man kan sige det sådan. Min erfaring er at det ikke gir nogen fordele (finder mere) snarere tværtimod, da den bliver alt for langsom. Jeg kan i hvert fald erindre at på de gode pladser, hvor der naturligt ligger meget jern, der skulle man svinge ufatteligt langsomt hvis man skulle have en chance mellem alt jernet, problemet er nemlig at dens recovery speed er så dårlig, så den største delen af tiden slet ikke søger. Det er noget jeg først har fundet ud af senere, har efterhånden haft et par håndfulde forskellige maskiner, og vil personligt i hvert fald aldrig vælge de tunge fra Minelab. Det vil selvfølgelig altid være en smagssag, og det her er selvfølgelig bare min erfaring. I marken er der mange maskiner der "overhaler" de tunge fra Minelab....men selv X-Terra 70, altså Minelabs egen, med enkeltfrekvens, og halv vægt, vil finde mindst lige så meget på en markvandring, og fornøjelsen vil være større (Har selv en X-Terra 70). Men hvis man kan få en brugt Deus til 8000, så ville jeg nok skynde mig at slå til, det er det bedste køb jeg har gjort i hvert fald.
#7: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Tommy Olesen [tommy], Osted, Lejre KommuneSkrevet: Man Jan 24, 2011 8:32 am ---- www.dba.dk/andet-metal...-71178246/
Men kan se, at du allerede er i gang med at købe den
#8: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Thomas [spiff24x], KalundborgSkrevet: Man Jan 24, 2011 4:41 pm ---- Hej Henrik, tak for din vurdering af safari. Findes der så andre topmodeller som er hurtigere end safari, hvor fbs ikke kører langsomt? Har kigget meget rundt på detektorshop, men næsten alle topmodellerne er minelab. Søger en detektor der lige er en tand bedre end de mest solgte som x-Terra 70. Mit budget er på 7-9000. Desværre fik jeg beskeden igår at deus var ved at blive solgt.
#9: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper], RandersSkrevet: Man Jan 24, 2011 5:21 pm ---- Ud over detektorshop er der også Omex.dk, som sælger detektorer i Danmark. De har Fisher F75 til 7.995 kr, der skulle være en udmærket detektor (Henrik har vist en , så han må have lidt erfaring).
Umiddelbart mener jeg dog ikke, den er voldsomt bedre end en X-terra 705, når man tager i betragtning, at man kan få et ekstra søgehoved med til 705'eren og stadig betale mindre end man ville for Fisheren.
#10: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Henrik Brinch Christiansen [Henrik Brinch], Gram, SønderjyllandSkrevet: Man Jan 24, 2011 7:08 pm ---- FBS er i min verden opreklameret, det er muligt at de søger 10-20% dybere, men med erfaringen man får hen af vejen er det slet ikke det det kommer an på. Så må man hellere spare de mange penge og købe f.eks. en 705'er, så er der oven i købet penge til en god pinpointer, og hvis man af en eller anden grund vil prøve kræfter med at søge dybere, så køber man et hoved til 705'er til det formål og man er stadig under prisen. I en lufttest klarer de tunge minelab sig godt, men problemet kommer også først når man er på marken, de er altså bare for langsomme...vel og mærke hvis man vil have de små ting med, eller hvis der er meget jern (som der er de fleste steder). Men måske er man bare typen der gerne slentrer langsomt derud af, med en tung maskine...men de 28 frekvenser der fyres af og opsamles oplysninger fra ser kun godt ud på papiret. Det er min egen vurdering af FBS'erne. Men som sagt mange gange før, det er som at spørge til hvilken bil der er bedst...eller nogle vil have moderen, andre napper datteren. En værdig konkurrent til de nævnte maskiner er XP Goldmaxx power, det er sådan set mere eller mindre en Deus med kabel. Fisher F-75 vil jeg placere på højde med XT-705, den har dog en meget stejlere indlæringskurve....nok en som en nybegynder vil bande langt væk.
#11: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Steen Arne Ahlgren [Arne], VestsjællandSkrevet: Man Jan 24, 2011 7:29 pm ---- Du har ret Henrik,det har jeg også efterhånden fundet ud af,de er langsomme.Jeg overvejer også at anskaffe mig en Deus.
#12: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Tommy Olesen [tommy], Osted, Lejre KommuneSkrevet: Tir Jan 25, 2011 9:26 am ---- Også helt enig med Henrik. Når vi vel alle er enige om, at det er manden bag detektoren, der har størst indvirkning på, hvor meget der findes, så er der vel ingen grund til at slæbe rundt på en tung detektor, der tilmed er dårligere (langsommere). Når der er forskel i fundmængden hos fx. undertegnede, Tobias, Iohannes og Håkan, når vi går på de samme marker, skyldes det primært den tid vi er på marken og til dels også, hvor omhyggeligt vi søger. Maskinerne (2 x-terra, 1 DEUS og 1 Whites) gør ikke den store forskel. Så valg af maskiner er udelukkende et spørgsmål om at finde den, der passer én bedst, inden for de kvalitetsdetektorer, der findes.
#13: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Thomas [spiff24x], KalundborgSkrevet: Tir Jan 25, 2011 4:35 pm ---- Har Googlet lidt på 705, som i alle skriver så godt om, og den er jo tand billigere, og ja man ka jo købe en masse tilbehør til samme pris, kan se på detektorshop.dk at de også har en "guld" edition, et andet søgehoved til samme pris, hvad mener i om det? Burde man ikke kunne finde lidt guld med standard versionen?... Og så lige et spørgsmål til jer ang. 705: når man har fundet noget kommer der et id nummer frem på skærmen med hvad den tror der er. Men er der ingen beskrivelse eller grafik på skærmen der kan illustrere det? Jeg er generelt dårlig til at huske numre, og gidder ikke at stå med en manual hver gang den har fundet noget og skriver et nummer, eller target id.
#14: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Henrik Brinch Christiansen [Henrik Brinch], Gram, SønderjyllandSkrevet: Tir Jan 25, 2011 4:47 pm ---- Der er såre enkelt mht. til ID, positive numre = grav....det kan ikke lade sig gøre at ID metaller, det er kun i USA at man på stranden kan gøre noget sådant tilnærmelsesvis. Guldversionen kan godt anbefales, de 18.75 kHz passer perfekt hvis man går efter oldsager, såsom fibler og de helt små mønter. Jeg vil tro at de fleste der har en 70/705 går med 18.75 hovedet. Pas på med at lade dig vildlede af "grafik og beskrivelser", det kan som sagt slet ikke lade sig gøre. Om det er guld, sølv eller bronze, så vil de slå ud i hele skalaen, ID viser blot ledeevnen af det metal der er under søgehovedet, et tænkt eksempel... en 1771'er viser f.eks. 40, klip en millimeter af og den viser 38, en millimeter mere 36, osv. indtil man har en bette stump kobber tilbage der viser ID 2. Det vil man aldrig kunne beskrive eller vise som grafik...derfor, og det lærer man ret hurtigt, grav på alt der er positivt, selvfølgelig kan man også grave på minus signalerne, -8,-6-4-2, de burde være jern, men det kan godt drille i nogle tilfælde.
#15: Re: Nybegynder: Detektorer i den lidt dyrre ende Forfatter: Tommy Olesen [tommy], Osted, Lejre KommuneSkrevet: Tir Jan 25, 2011 5:20 pm ---- Igen enig med Henrik - "skærmen" er sådan set overflødig, da det er lyden, man går efter. Når man går over marken med detektoren, kigger man jo ikke hele tiden på skærmen - først når man skal undersøge et godt signal nærmere, kigger man måske på skærmen, evt. også for at se, hvor dybt fundet ligger. Og du lærer hurtigt, hvis du ellers indstiller din detektor hertil, hvilke signaler, du skal grave, såfremt du ikke gider grave jern. Men i begyndelsen (de første måneder) vil jeg nok anbefale dig at grave lidt rigeligt, så du lærer din detektor at kende (sammenhæng mellem signal og fund). Det kan man godt blive overrasket over - både positivt og negativt. God fornøjelse.