Nu har jeg ikke forstand på det, men hvis den har været båret som et hængesmykke ville man så ikke bore hullet lige over kejserens hoved, og hullet ville vel også være sat mere yderligt ? Kunne man ikke forestille sig at mønten blot har været betalingsmiddel og måske sat i et sølv(arm)bånd, ligesom dem der er fundet med små sølvringe i, hvor man så har taget dem af som betaling.
men uanset hvad så et stort tillykke herfra med romerne. Er de blevet dateret ?
Stort tillykke til de flotte mynten
Den til höjre er i hvert fall en Severus Alexander, AD 224 (RIC 35)
Den venstre er det ikke Peters, som var fra AD 190, dvs. de er begge samtidige. Det kunne jo så være fra den samme skat evt.
Mønterne er fundet med 80 meters afstand så de må være løsfund,og ikke del af samme skat!!.Når man taler jernalder så findes sådanne mønter med gennemboring oftest som vedhæng i en perlekæde.Dette kendes fra mange gravfund(Jordfæstegrave).Dette gælder både for sølv som guldmønter.Det er rigtigt Henrik at det er underligt at man ikke har lavet hullet over kejserens hoved???Men vi kan jo ikke læse jernalder-folkenes tanker,måske ligger der noget helt andet bag.
Måske er det bare for at undgå en beskadigelse af portræt eller indskrift
Læg mærke til at hullet er lige bag hans nakke!
Ja du har nok ret Obersten, det er stort set det eneste sted man har kunne sætte hul til øsken uden at ødelægge kejser eller skriften, det havde jeg slet ikke lige lagt mærke til.