l detectingpeople.dk › Detektor › Stenalder › Udenfor kategori
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Stenalder › Udenfor kategori

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 DetektorStenalder › Udenfor kategori 
Retur til oversigt Vis/skjul billede information Slideshow BILLEDE 174/291 Send dette billede som et e-postkort Se forrige billede Se næste billede
udsnit af fund fra Bundsøpladsen
tilhører Harley Pedersen
 
 
Billede information
Tilføjet af:jclau
Landsdel:Anden
Fundet med:Andet
Album navn:Udenfor kategori
Foreslå et andet album. Klik her.
Vist:105 gange
URL:www.detecting.dk/coppermine/displayimage/pid=5206.html
 Kjeld Larsen [10. Marts 2010 kl. 03:12]
  Lækre sager, Bundsø pladsen?er det en Hamburg/bromme plads? de kraftige flækkeskrabere og de grove afslag peger i den retning - har du evt mål på den kraftige håndøkse/kerne i midten? - kan du evt lægge et billede op kun med håndøksen den ser meget interressant ud!
 Jens Chr. Lau [10. Marts 2010 kl. 03:36]
  bundsø pladsen er en boplads fra yngrestenalder og sådanne flækkeskraber findes ikke i Hamborgkultur,jeg har lagt det ind så du kan se sammenligning med den flækkeskraber Rasmus kaldte
fra den ældre del af stenalderen,som jeg mener er meget yngre
 Kjeld Larsen [10. Marts 2010 kl. 04:42]
  jeg tror vi skal ha defineret yngre stenalder!? - Hamburg jægernes bopladser er netop karekteriseret ved flinteinventar med bla kraftige to polede flækker, hvoraf nogle er retucherede som skrabere - i det hele taget oser dit Bundsø fund af ældre stenalder , der er netop intet neolitisk over de grove afslag og flækkeskrabere på billedet - skraberne i yngre (neolitisk) stenalder er typisk lavet af kraftige afslag, og mere markant retucherede , de tyndere flækkeskrabere fra ertebølle - kongemose , er markant tyndere - hvilket fører os længere tilbage til den aller tidligste rensdyr jægerstenalder - kan godt være Bundsø pladsen er Dateret til yngre stenalder, men det har været på grundlag af betydelig yngre fund end dem på billedet, kan udemærket være ældre bopladslag på samme plads, - på den kendte Ålekistebro plads v gilleleje der er navngivende for en fase i den sene ertebølle kultur, spænder fundene på selve bopladserne fra Dolketid - til tidlig maglemose - hvor hoved vægten af fundene dog er Ertebølle flint.
 Kjeld Larsen [10. Marts 2010 kl. 04:53]
  i øvrigt derfor, fund altid først dateres ud fra ledetyper - økser og spidser- skrabere er svære at generalisere og datere med mindre de er fladhuggede eller del af et større boplads fund med sikker datering!
 Rasmus Rene Andersen [10. Marts 2010 kl. 16:48]
  Dette er nogle rigtige flotte fund fra Bundsø pladsen. Dette er redskaber fra ældre stenalder.

ja jeg har også fundet flækkeskraberen nær ved en en boplads fra yngre-stenalder der er også fundet skiveøkser/kerneøkser men også nogle slebne tyndnakket økser fra yngre stenalder. Jeg vil dog sige efter min mening har denne boplads fra langeland været beboet igennem en længere periode fra ældre stenalder til en tid i yngre stenalder.

Udvid/Kollaps indhold Se her
Racer 2
Ny model

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien