l detectingpeople.dk › Detektor › Jernalder › Fibel - Bøjlefibel
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Detektor › Jernalder › Fibel - Bøjlefibel

Hjem

Nyeste fund
/

kommentarer

Mest sete
/

bedømte


 DetektorJernalder › Fibel - Bøjlefibel 
Retur til oversigt Vis/skjul billede information Slideshow BILLEDE 9/346 Send dette billede som et e-postkort Se forrige billede Se næste billede
Bøjlefibula
Jeg har nu fået mit første danefæbrev, som omhandler en fibel jeg ikke havde tiltroet nogen særlig værdi. Da jeg fandt den lignede det bare det sædvanlige skrot – det var først da jeg fik den renset, at jeg kunne se, det var noget andet.
Men stadigvæk troede jeg ikke det var noget særligt, krøllet som den var. Men det var det så åbenbart lidt. Så derfor vil jeg lige dele disse oplysninger med jer andre.
Fundet blev indleveret december 2017, og Nationalmuseet skriver om den:

Det du har fundet er en bøjlefibula med rhombisk fod, med rester af cirkulær stempleornamentik langs kanten. På bøjlen ses tværgående. Der er også bevaret nåleanordning. Der kan være tale om en fibula tilhørende Almgren gruppe VI, hvorfor den dateres til romersk jernalder (C 51975, x1).
Det er lidt interessant, at fibulaen ser smeltet ud, måske den kommer fra en brandgrav, som kendes fra romersk jernalder.
 
 
Billede information
Tilføjet af:Per Ole
Landsdel:Sjlland
Fundet med:
Garrett AT Pro

Album navn:Fibel - Bøjlefibel
Foreslå et andet album. Klik her.
Vist:152 gange
URL:www.detecting.dk/coppermine/displayimage/pid=71523.html
 Mikael Benjamin Andersen [10. Marts 2020 kl. 15:20]
  Stort tillykke Per. Virkelig interessant fund som viser, hvor vigtig det er at se ordentlig efter, før man kassere noget som skrot. Det er da forøvrigt ikke længe, du har ventet på svar fra NM.
 Per Meinertsen [10. Marts 2020 kl. 15:55]
  Tak skal du have Mikael. Nej, det var lidt overraskende. Samtidig afleverede jeg også en pladefibel samt to celt økser, så det bliver spændende, hvornår turen kommer til dem.
 Mikael Benjamin Andersen [12. Marts 2020 kl. 21:03]
  Ja og uden at ville fornærme nationalmuseets arbejdsgang, så er det da besynderligt, du ikke får danefæ for alt, hvad du har afleveret sammen med fiblen her.
 Per Meinertsen [13. Marts 2020 kl. 08:22]
  Ja man spekulerer jo så på, om de andre ting så ikke er danefæ, selvom det bl.a. drejer sig om disse celte: www.detectingpeople.dk...69494.html
Men de har vel delt opgaverne derinde på en eller anden måde, sådan at tingene ikke nødvendigvis behandles samtidig.
 Mikael Benjamin Andersen [16. Marts 2020 kl. 14:13]
  De to celte er klart danefæ og især den til venstre er et superfund. Ja det må man formode, ellers giver det ingen mening, at du ikke har fået danefæ for resten. Personligt venter jeg stadig på mit først danefæ brev, men jeg tror det har lange udsigter.

Udvid/Kollaps indhold Se her
Racer super tilbud
DKs bedste

Udvid/Kollaps indhold Album links

Udvid/Kollaps indhold Seneste forumindlæg

Udvid/Kollaps indhold Leksikon

Udvid/Kollaps indhold Dagen i dag i historien