detectingpeople.dk › Forum › Snik snak › Sludrehjørnet › Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Snik snak › Sludrehjørnet › Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en
Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en
Indlæg vedr. alt mellem himmel og jord...
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksSludrehjørnet
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper]Medlem

Randers
Indmeldt: Dec 07, 2007
Indlæg: 415
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Mar 02, 2012 7:19 pm    Tråd: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Til tider (ikke ofte nok) kan man se tv-udsendelser om arkæologi og historie i fjernsynet. Det er jo godt og fint, men der er nok andre som mig, der har lyst til gense dem eller måske mere eller mindre tilfældigvis ikke kan modtage den rigtige kanal på fjernsynet.

Heldigvis kan en del ses via nettet, men måske har man også lyst at kunne se dem senere. Især vil nogen sikkert gerne have mulighed for at sætte en dvd på, så man ikke skal nøjes med computerskærmen, der ofte er ret lille.

Dette her indlæg handler om, hvordan man kan komme til det med udsendelser fra tre steder: Den danske kanal DK4, DR’s online arkiv Bonanza og de svenske kanaler fra SVT (nærmest en pendant til DR i Danmark). Man kan sikkert gøre noget tilsvarende med udsendelser fra andre steder, men det har jeg ingen erfaring med.

Er det lovligt?
Efter min bedste overbevisning, der det fuldt lovligt i Danmark at hente de pågældende udsendelser ned og evt. brænde dem over på en dvd. Det baserer jeg på oplysninger herfra: kum.dk/Kulturpolitik/O...kopiering/

Mere præcist baseret på, at der under det, man gerne må, er nævnt: “Kopiere værker til personlig brug hentet på nettet, når værket er lagt ud med ophavsmandens samtykke”.

Ganske vist er udsendelserne lagt på nettet med henblik på streaming (at man ser udsendelserne sideløbende med, at man downloader dem, hvorefter de ikke længere er på ens computer), men der er ikke lagt tekniske hindringer i vejen for at gemme dem på computeren.

Til gengæld må man ikke kopiere ens egen kopi til andre, forære ens kopi til andre osv, jf. oplysningerne i linket. Og selvfølgelig slet ikke sælge dem.

Skulle man alligevel være nervøs over, om det virkelig er lovligt, så nøjes med at se udsendelserne streamet. Det er helt sikkert fuldt lovligt, for det er tv-kanalerne selv, der har gjort de muligt, lige netop for at man skal kunne det.

DK4
En del kender formodentlig arkæologiudsendelserne fra DK4 med Frantz Howitz. Primært drejer det sig om “Arkæolgien Rundt”, hvor han besøger arkæologer i felten rundt om i Danmark, og de sidste par år “Danefæ Top 10”. Der er dog også andre udsendelser som fx “Majestæten og arkæologien” fra 2006, der kunne være interessant for arkæologinørder.

Hele herligheden ligger frit tilgængelig på infocast.dk/mediamaker...maker.php? (dog ikke den seneste Danefæ Top 10 - endnu). Af uransagelige årsager, for de sælger medlemskaber til DK4 Klubben med bl.a. argumentet, at så får man adgang til udsendelsesarkivet, men det må de jo selv ligge og rode med.

I den øverste drop-down menu vælger man fx "Historie" og i drop-down menuen nedenunder kan man så fx vælge "Arkæologien rundt 2009", hvorefter der så kommer en liste med programmer at vælge imellem.

Der er, som det ses, også en søgefunktion, man kan bruge, hvis man foretrækker det. Desværre er selve den tekniske kvalitet af onlineudgaven af udsendelserne noget svingende, selvfølgelig fordi man stillede andre krav til streamet tv i fx 2006 end i 2012. Vælg altid den bedste version (den, der kræver mest båndbredde), når der er mulighed for det.

Selve streamingen af udsendelser er derfor simpel nok. “Tricket” ligger i, hvordan man får dem ned på computerens harddisk.

For at kunne downloade filen med udsendelsen er der behov for et program til den slags. Jeg bruger et, der hedder SDP Downloader, som kan hentes herfra: sdp.ppona.com/ . Har man noget andet brugbart liggende på computeren, skal man selvfølgelig bare bruge det, men ellers er første trin at downloade og installere det program. Herefter er man klar til at downloade udsendelser.

Sæt gang i afspilningen af den ønskede tv-udsendelse og sæt den evt. så på pause. Nu skal man finde et link til selve filen med tv-udsendelsen på serveren. I Explorer gør man det ved at gå op under “Vis” i menulinjen øverst i browservinduet. I den menu, der dukker op, vælger man “Kilde”. Man gør formodentlig næsten det samme i andre browsere.

Der dukker nu et vindue op med en hel masse tekst og koder. Det ser meget forvirrende ud, hvis man ikke er vant til at kigge på den slags, men ingen panik. Hvis man kører ned i teksten, støder man på et tidspunkt på et sted, hvor der står “Internet explorer mediaplayer” med nogle stjerner ovenover og nedenunder. Nogle få linjer ovenover dette findes den adresse, vi skal bruge. Den begynder med “mms://” og slutter med .wmv, .asf eller .mp4.

Marker adressen og kopier den (ctrl+c). Den kan nu indsættes i SDP Downloader: Vælg “File” i menuen foroven og dernæste “Open”. Indsæt adressen og tryk på OK. Herefter trykker man på “Go”, vælger, hvor man vil gemme filen, og så hentes filen ellers. Det tager lang tid, så find endelig noget andet at lave imens.

Så vidt jeg husker, blev jeg nødt til at gå ind og lave lidt om på en indstilling, for at det ville virke for mig: Under “Setup”, “Setup options” under fanebladet “Protocol” skulle jeg vælge “HTTP”. Driller det, så prøv at se, om det hjælper.

Vil man gerne hente flere udsendelser, så er der også en nem løsning på det:

1. Åbn Notesblok (det mest simple tekstbehandling, der altid følger med Windows)
2. Indsæt link og tryk på enter/return (“skift linje”-tasten)
3. Indsæt link til den næste udsendelse, du ønsker at downloade og tryk enter/return
4. Når listen er færdig, gemmer du filen, fx som “liste.asx”. Det vigtige her er, at der skal stå “asx” efter punktummet. Derfor er det også vigtigt, at man under filtype vælger “alle filer,” ikke “tekstdokumenter”, ellers kommer der nemlig til at stå “txt” efter punktummet.
5. I SDP Downloader vælger man “File”, “Open” og finder derefter den netop gemte fil på ens computer via “Browse” og klikker “OK”.
6. Tryk på “Batch” og udsendelserne på listen bliver nu downloadet.

DR Bonanza
For år tilbage var der en del udsendelser om arkæologi og historie på DR, men der er blevet lidt længere mellem dem efterhånden. Til gengæld har DR efterhånden lagt mange gamle udsendelser op på www.dr.dk/Bonanza . Hvis man fx søger på “Piet van Deurs” finder man serien i ni dele om normannerne, serien i tre dele “Danmark - storhed og fald”, serien “Spillet om magten” og flere afsnit af “Hvad er det?”

For at downloade udsendelser skal man downloade RTMPExplorer fra www.videohelp.com/tool...MPExplorer . Det er en zip-fil, som man udpakker et passende sted på ens computer. For at starte programmet klikker man på rtmpExplorer.exe, hvorefter der åbner to vinduer. I det vindue, der ligner en browser, skal man indsætte den rigtige hjemmesideadresse.

For at få fat i den, kan det være nødvendigt med et lille trick. Når man afspiller en udsendelse på hjemmesiden, er hjemmesideadressen øverst i browseren nemlig ikke en, der forandrer sig, når man vælger mellem de forskellige søgeresultater. I stedet klikker man på den lille kuvert under udsendelsen. Det åbner et nyt vindue, så man kan dele linket til udsendelsen med andre via e-mail. Øverst i det vindue finder man den hjemmesideadresse, man skal bruge. Højreklik på den og vælg “kopier genvej”.

Nu kan man indsætte den i RTMPExplorer via ctrl+v. Herefter finder programmet selv ud af at begynde at downloade udsendelsen efter nogle sekunder. Man kan følge med i, hvor langt man er i processen i et andet vindue, der ligner noget fra dengang pc’ere kørte med DOS. Når udsendelsen er hentet ned, ligger den i samme mappe som RTMPExplorer, hvorefter man kan flytte den til et andet sted som man lyster.

SVTplay

Hjemmesiden svtplay.se/ har udsendelser fra SVT’s kanaler, hvor nogle udsendelser dog kun kan ses på computere placeret i Sverige. Det kan man komme udenom, men så bevæger man sig ud i noget ulovligt eller i det mindste så meget på kant med loven, at jeg ikke vil give instrukser i det. Jeg aner i øvrigt heller ikke, hvordan man gør, blot at man kan gøre det.

De fleste relevante SVT-programmer i denne her sammenhæng findes under “samhälle och fakta” i underkategorien “dokumentärfilm”. En hel del udsendelser er kun tilgængelig i en periode efter de har været vist på SVT’s kanaler, så p.t. er der ikke rigtig noget at komme efter mht. til arkæologi og historie. Tidligere har man fx kunnet se en fantastisk udsendelse i to dele om det svenske krigsskib Vasa, der sank i 1628 ( svt.se/2.149941/1.2653957/ ). Den må man nu købe på dvd i stedet, når den snart kommer til salg. Ligeledes en fremragende udsendelse om Öland i jernalderen, hvor man nu må nøjes med en trailer på YouTube: youtu.be/U3cFqlV7xPY .

Selve afspilleren på hjemmesiden er vist ret enkel at finde ud af, så den vil jeg ikke forklare nærmere om. Ellers spørg.

Når det gælder downloading af udsendelserne, foregår det absolut lettest med et program, der er tilpasset lige præcis til formålet: SVT Play Downloader, der kan downloades herfra: www.warezerver.net/svtpdl.html .

Det er ganske simpelt. Når man ser en streamet udsendelse på hjemmesiden, er der en unik adresslinje øverst i browseren. Den kopierer man over i downloaderen i feltet “URL” og trykker på “Get single video link” og venter, til der dukker en adresse op i feltet nedenunder nogle sekunder senere. Har man flere udsendelser, man ønsker at downloade, gentager man blot processen. Til slut, når man vil downloade, trykker man på “Start download” og udsendelserne bliver nu gemt i en download-folder, der blev oprettet, da man installerede downloaderprogrammet (placeret i samme mappe som programmet). Man kan efterfølgende flytte dem et andet sted hen.

Igen: Det tager lang tid. Sæt evt. computeren til at hente om natten, mens du er på arbejde eller andre tidspunkter, hvor det ikke gør noget.

Jeg kan ikke afspille MP4-filer og/eller FLV-filer

MP4-filer, som bl.a. er det format, udsendelserne fra SVT er i, og FLV-filer, som man får fra Bonanza, er ikke umiddelbart noget, Windows Media Player kan afspille (så vidt jeg er orienteret). Der er to løsninger:

1. Installere en “Media Player Codec Pack”, som gør det muligt for Media Player at afspille filerne. Man kan evt. prøve at google efter sådan en, men vær opmærksom på, om det er en version, der passer til dit system. Og ikke mindst, om du henter den fra et troværdigt sted, da der er risiko for at komme til at hente en virus eller tilsvarende.
2. Installere et alternativ til Windows Media Player. Fx VLC Player fra www.videolan.org/vlc/ .

Brænd en dvd

Man kan selvfølgelig flytte brænde en dvd med de filer, man har hentet, men den virker ikke, når man derefter sætter den i en dvd-afspiller (med mindre man har en eller anden meget avanceret model muligvis).

Løsningen er at hente programmet DVD Flick, www.dvdflick.net/ , og bruge det til at brænde en dvd, der kan afspilles. For en god ordens skyld skal det siges, at jeg ikke selv har brændt en dvd med det, men jeg har leget rundt med programmet og gjort klar til det, hvor alting har virket fint. Samtidig virker det så enkelt at bruge, at jeg ikke vil lave en gennemgang af det.
Tilbage til toppen
Henrik Didriksen [hokus]Medlem

Frederiksværk
Indmeldt: Jan 27, 2012
Indlæg: 19
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Mar 02, 2012 8:09 pm    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Super indlæg ........... men hvorfor har du ikke været ude med pinden i det gode vejr, istædet for at grifle denne meget brugbare og lækre roman ? :yes:
Tilbage til toppen
Kristian Brandhøj [Kristian Brandhoej]Medlem

kølkær
Indmeldt: Mai 14, 2010
Indlæg: 49
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Fre Mar 02, 2012 8:26 pm    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Mange tak for hjælpen Meget glad
Flimmerkasse

Et gratis mediecenter :smilewide:

Sæt TVet op som skærm to til computeren (hvis man kan) så kan alt ses fra både TV-modtager, net og harddisk.
Tilbage til toppen
Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper]Medlem

Randers
Indmeldt: Dec 07, 2007
Indlæg: 415
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Tor Apr 18, 2013 10:26 pm    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Metaldetektiverne fra TV/Midt-Vest kan downloades vha. RTMPExplorer som beskrevet under DR Bonanza. Jeg har dog ikke kontrolleret, om det fungerer direkte fra hjemmesiden, men hvis man kigger under muligheden "embeded" (beregnet til, hvis man vil indsætte klippet på en hjemmeside m.m.) får man et mere direkte link til udsendelsen (kan også findes via "kilde" som beskrevet ved DK4). For første afsnits vedkommende hedder det frontend.xstream.dk/tv...d?id=24101
Tilbage til toppen
Jens Skou Holstein-Rathlou [JensHolstein-Rathlou]Medlem

Hou. 8300 odder
Indmeldt: Mai 26, 2013
Indlæg: 19
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Jun 09, 2013 11:00 am    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Ellers er Metaldetektiverne på youtube, hvorfra man nu også kan downloade det.
Godt nok virker Dk4 linket ikke lige for mig , ved ikke om du kan smide det op igen?

mvh Jens
Tilbage til toppen
Jakob Øhlenschlæger [Heelgrasper]Medlem

Randers
Indmeldt: Dec 07, 2007
Indlæg: 415
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Jun 09, 2013 3:20 pm    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Linket til DK4's udsendelser virker heller ikke for mig lige nu, men gjorde for få dage siden. Om det er en midlertidig fejl eller de permanent er pillet ned ved jeg ikke. Så vidt jeg ved lægger de nyere programmer på YouTube på den måde, at man skal have et direkte link for at kunne finde dem. Fx Danefæ top 10 2012: youtu.be/PahVh-942iQ
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Jun 09, 2013 3:57 pm    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Apropos DK4, så har jeg fået melding om, at denne kanal nu er en del af Viasats programpakke. Det er jeg meget glad for.
Tilbage til toppen
Jens Skou Holstein-Rathlou [JensHolstein-Rathlou]Medlem

Hou. 8300 odder
Indmeldt: Mai 26, 2013
Indlæg: 19
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Jun 09, 2013 4:05 pm    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Okay tak for tilbagemeldingen Jakob.
jeg har valgt bare at få et abonnement på deres net-tv en måned.
Men der er ingen Arkæologien rundt programmer ældre end 2012.
Lidt skuffende når prisen er 70 kr om måneden syns jeg nok.
Tilbage til toppen
Michael Larsen [Michlar]Medlem

Morsø
Indmeldt: Nov 28, 2010
Indlæg: 145
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Jun 10, 2013 1:07 am    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Brug Jaksta Streaming Media Recorder. Det funker rigtig godt til Tv midtvest side. Downloadede nogle udsendelser( ikke metaldetektiverne) til min svigerfar for nogle uger siden....det virkede upåklageligt
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Man Jun 10, 2013 5:43 am    Tråd: Re: Gratis tv-programmer til computeren og/eller dvd'en Besvar, med citat

Ellers spørg jeres børn - de har sikkert et program, hvor de kan streame udsendelserne.
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksSludrehjørnet Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Side 1 af 1


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum