detectingpeople.dk › Forum › Funddebatten › Funddebatten › Tisse-træls uden ID
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Forum › Funddebatten › Funddebatten › Tisse-træls uden ID
Tisse-træls uden ID
Debatområde for fundregistreringer, ID etc.
Gå til side 1, 2, 3  Næste
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksFunddebatten
Vis foregående tråd :: Vis næste tråd  
Forfatter Besked
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 9:58 pm    Tråd: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Når nu en eller anden gør sig den ulejlighed at uploade et billede af en genstand og spørger efter ID er det mildest talt træls at mange blot siger siger 'ja' el. lign. hvis finderen spørger om genstanden er et eller andet konkret - eller bare siger 'nej, det er det ikke' eller 'fint fund' etc. - uden i øvrigt at begrunde det.
Hvis DU skriver en kommentar til en genstand, så BEGRUND venligst dit gæt på genstandens funktion/type og forsøg også gerne med en nærmere datering!
Der er næsten ingen faglærte eksperter, der kommenterer fast herinde, så det er ekstra vigtigt at DU gør dig den anstrengelse at komme med et link eller en nærmere begrundelse, så det ikke bare flagrer i vinden som en løs påstand!

Carry on! :tommel:


Sidst rettet af Thosland [JanH] den Lør Apr 19, 2014 11:09 pm, rettet 1 gang
Tilbage til toppen
John Kristensen [Danzigman]Medlem

Læsø
Indmeldt: Aug 05, 2011
Indlæg: 243
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:01 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Hej Jan.. Er du så en af de faglærte som bør udtale sig... ?..
Har lige læst en 10 -12 sider tilbage, og kan ikke rigtig finde nogen af overnævnte kommentarer.. en enkelt eller to.. Og de var skrevet i en sammenhæng...
Der var andre sjove kommentarer som denne - ja, eller osse er det en dejskraber, en pinpointer eller spidsen af en jetjager, men tak for præciseringen.
Vi gør vist alle vores bedste for at hjælpe..
Så "We Carry On.".. :tommel:

_________________
s1222.photobucket.com/...Danzigman/
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:04 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Ja nogle forsøger mere ihærdigt end andre, ik da Blink

Og nej, jeg er ikke faglært griner - men jeg forsøger da at give begrundet ID på ting, som jeg faktisk har en idé eller et gæt på hvad er, og ikke bare en 'tom' kommentar.

PS - den post du citerer fra er faktisk mit tørre reply til én der bare kom med et skud fra hoften på en af mine genstande, uden i øvrigt at begrunde det med noget sagligt. Just to keep it straight.
Tilbage til toppen
John Kristensen [Danzigman]Medlem

Læsø
Indmeldt: Aug 05, 2011
Indlæg: 243
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:19 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Jeg var helt klar over det var din post.. Og egentlig bør man vel holde en seriøst tone til ens forespørgelser...
Det er i virkeligheden mere "trælst" at der så ikke kommenteres på ens indput til evt tid, sted og anvendelse så at sige.. Ofte når man skriver et indlæg til en ID, så vækker det jo både ens og andres tanker omkring genstanden.. Så selv om man evt ikke er enig i de bud der kommer på ens fund, så kan de i sidste ende fører frem til den endelige ID..
Som side bemærkning, kan jeg sige at i England vil de oftes også gerne have fundomstændighederne med.. Setting, maskine og om det er stub, græs eller pløjet osv..

_________________
s1222.photobucket.com/...Danzigman/
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:31 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Ja fuldstændig enig :yes: I den bedste af alle verdener!
Heldigvis er du jo en af dem, der sørger for at komme med kvalificerede bud, så det er jo ikke særlig møntet på dig Blinks

Og joh, det har du da ret i, men af og til må man også sætte hårdt mod hårdt og forlange at folk forholder sig seriøst til det fremlagte, og ikke 'bare' fyrer noget af, derfor giftigheden... der skal selvfølgelig være plads til gemene tillykker, men det er jo ikke dem vi virkelig varmer os ved i længden...

Spilledse
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:39 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Danzigman skrev:
Som side bemærkning, kan jeg sige at i England vil de oftes også gerne have fundomstændighederne med.. Setting, maskine og om det er stub, græs eller pløjet osv..

Desværre er vi heller ikke på dette punkt så professionelle her i andedammen Tnke
Tilbage til toppen
Thosland [JanH]Medlem

Thosland
Indmeldt: Mai 16, 2013
Indlæg: 143
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Lør Apr 19, 2014 11:56 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Hvis der kommer et fund på med 0 kommentarer, er det ikke videre genialt at skrive 'grydeske' eller hvad man nu tror det er, uden at begrunde det yderligere. Det er heller ikke smart kun at skrive 'fint fund' el. lign., bare fordi man kan.
Jeg er ikke perfekt - jeg har selv lagt 'tomme' kommentarer af og til - men jeg forsøger virkelig at tage mig selv i det, hvilket går bedre og bedre - og jeg finder også større glæde i at kunne give ID til mere 'ubetydelige' ting, der faktisk gør en forskel for finderen - ofte nyere brugere. Jeg synes selvfølgelig man skal sige tak for ID'et, men det gør mig ikke det store.
Derimod er det en meget kedelig lemming-tendens der florerer herinde, at 'alle' skal sige tillykke til de fine fund og kappes om at identifiere, mens en masse andre fund lider en stille død, og der heller ikke kommer yderligere faglige diskussioner ud af det. Jeg forstår godt, at mange foretrækker at benytte Facebook og deslige til den slags, for dette forum er åbenbart ikke foraet til den slags seriøsitet...
Tilbage til toppen
Hans Henrik Hansen [Hans Henrik]Medlem

Skælskør
Indmeldt: Mar 24, 2012
Indlæg: 93
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 9:20 am    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Jeg er enig i det meste af det du skriver, Jan. Men der er også nogle af de "gamle" detektorfolk herinde, som gerne vil hyldes og være i fokus. Uden at de selv, kan komme med kommentar til andres fund. Det er heldigvis kun nogle enkelte, der har det sådan. Jeg har haft stor glæde af at uploade fund og få hjælp til id. Jeg prøver også selv at komme med id på mine egne fund og prøver efter bedste evne at hjælpe andre. Billederne der bliver uploadet, er måske også engang imellem så dårlige, at det kan være svært at se, hvad det evt, er folk har fundet. Jeg uploadet i starten også nogle frygtelige billeder. Derfor fik jeg måske heller ikke så meget respons, tilbage på de fund. Det er dog blevet bedre med mine billeder og jeg får god respons tilbage nu. Vi yder vel alle det bedste som vi kan, for at hjælpe hinanden. Steen, Tommy, Tobias og mange af de andre dygtige amatører herinde, har da lært mig meget. Det skal i have mange TAK For. Samt Tak til alle dem som samtidig prøver at hjælpe og kommenterer ens fund og besvarer evt. spørgsmål. Der skal være plads til alle, uanset hvor dygtig eller ej man er.
Fortsat God Påske.
Mvh Hans. Smil
Tilbage til toppen
Bo Joachim [Bo Joachim]Medlem

Slagelse
Indmeldt: Mar 09, 2013
Indlæg: 104
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 10:44 am    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Som udgangspunkt, så er folk på dette forum for at dele en fælles interesse og oplevelse - Der er, og vil naturligvis være udfald både blandt erfarne, og som mig meget lidt erfarne dp'ere som ikke endnu kan bidrage med noget opklarende til en genstand, men jeg syntes hele tiden jeg bliver klogere, og vil derfor med tid kunne bidrage mere og mere, og det giver jo go' mening.

Nyd de indlæg du kan JanH og abstrahere fra resten, ellers løber du sur i det.

& Go' påske herfra.
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 11:39 am    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Ja JanH - nogen synes måske også det er træls, at du skriver det er træls, at nogen kommer med trælse kommentarer - sådan er vi så forskellige. Se på de positive ting og ignorer resten - ellers får du mavesår. Jeg bidrager med det jeg kan, men - der er nogle ting jeg IKKE gider kommentere på. Fx. dårlige oploads, oploads uden fundoplysninger, mål eller vægt, spam o. l. Allerbedst er det selvfølgelig ved ID-kommentarer at linke til et lignende fund, men såfremt man får ID på sit fund, må man jo også gerne selv søge lidt oplysning på nettet og andre steder om netop den ting - det hele behøver jo ikke at blive serveret.
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 5:20 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Ærlig talt, så synes jeg, at det er "en storm i et glas vand", JanH.
Det er vel meget naturligt / menneskeligt, at flotte fund får mange kommentarer / lykønskninger, mens mere alm. fund får mindre kommentarer.
Desuden er det også ganske naturligt, at fund, som bare har titlen: "ID?" og ingen som helst info om noget som helst får 0, 0 - dut kommentarer, da det er svært at sige noget om en ting, som måske ikke har nogen "historie" overhovedet.
Når det er sagt, så mener jeg altså, at INGEN er forpligtede til noget som helst på et forum som DP.
Man kan kommentere, poste fund og debattere, hvis man har lyst, men man kan altså også lade være.
Det må være helt op til hver enkelt, vil jeg mene.


Sidst rettet af Steen Agersø [agersoe] den Søn Apr 20, 2014 6:43 pm, rettet 1 gang
Tilbage til toppen
Tommy Olesen [tommy]Medlem

Osted, Lejre Kommune
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 1090
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 5:53 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Og så vil jeg også gerne ha en forklaring på, hvilken betydning det har for os, om fundet er gjort på en stubmark, en pløjemark, en majsmark og om det er sket i tørvejr eller regnvejr eller om det er fundet en søndag eller en fredag. Og om du går med en DEUS, en Minelab eller en C-Scoope - det kan da kun have akademisk interesse. Enhver detektor vil nok slå ud på en 10 cm. stor fibel, der ligger lige i overfladen.
Tilbage til toppen
Steen Agersø [agersoe]Medlem

Ærø
Indmeldt: Dec 06, 2007
Indlæg: 497
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 6:50 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

Tommy, når jeg beder om lidt "info" handler det ikke om vejret eller ugedagen.
Det er mere, om den tilhører en tidsmæssig fundsammenhæng, og om der er gjort lignende fund på marken.
Alt andet lige hjælper det jo meget på muligheden for at give ID. :smilewide:
Tilbage til toppen
John Kristensen [Danzigman]Medlem

Læsø
Indmeldt: Aug 05, 2011
Indlæg: 243
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 7:11 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

tommy skrev:
[i]Og så vil jeg også gerne ha en forklaring på, hvilken betydning det har for os, om fundet er gjort på en stubmark, en pløjemark, en majsmark og om det er sket i tørvejr eller regnvejr eller om det er fundet en søndag eller en fredag. Og om du går med en DEUS, en Minelab eller en C-Scoope - det kan da kun have akademisk interesse. Enhver detektor vil nok slå ud på en 10 cm. stor fibel, der ligger lige i overfladen.

Tommy det tilkommer nok mig at svare på den, da jeg skev om det.. Er personlig ret aktiv medlem i et andet forum.. Og der er det faktisk et "krav" at give så mange oplysninger som muligt - (Læs især Linket i første post til HAMMY CODE - www.metaldetectingforu...mp;t=63089 )
Dette er skabt for at læserne kan drømme lidt og selv vurderer deres setting og metode.. Især forskes der meget i setting for CTX og DEUS brugere. Findes der således en lille sølvmønt på en mineral befængt eller jern og skrammel fyld grund, Så vil andre gerne vide hvad stod Detektoren lige på i de forskellige parametre.. Jeg er så ikke selv så opsat på de informationer, og angiver sommetider for sjov også vind hastighed og skydækkke.. :smilewide:
Som du siger så finder de fleste detektorer jo også mønten.. Men noget ligger altså dybt og er måske guld, så de går meget op i det..
Tror vi her hos os skal være glade hvis alle får fotoet skarpt og velbelyst, samt lige får størrelsen med..

_________________
s1222.photobucket.com/...Danzigman/
Tilbage til toppen
Tobias Bondesson [Tobias]Medlem

Malmö, Sverige
Indmeldt: Feb 09, 2008
Indlæg: 295
Gå til Profil
Send en PM

IndlægSkrevet: Søn Apr 20, 2014 8:40 pm    Tråd: Re: Tisse-træls uden ID Besvar, med citat

En intressant diskussion synes jag. Jag kan förstå och uppskatta ambitionen i JanH's förslag, men att sätta upp fasta kriterier för hur vi ska kommentera fund (och rimligen då också kriterier på oploads af fund) tror jag till slut skulle leda til en utarming av forumet. Jag mener det er godt at taerskeln er lav och man er fri at oploade en billede på en modern knap eller det 3:e guldhorn, samtidigt som man er fri at som kommentar skrive et kort "tillykke" eller en hel artikel.

I övrigt - och måske mer relaterat til JanH's specifika eksempel - så anser jag at som man spörger får man svar. Hvis man kun skriver "Er det en fibel?" som kommentar til sin opload så må man acceptera et simpelt "ja" eller "nej" som svar.

_________________
Tobias aderat
Tilbage til toppen
Vis ikke tråde ældre end:   
Skriv ny tråd   Besvar indlægget   Printvenlig side     Forum indeksFunddebatten Alle tidspunkter er GMT + 1 Timer
Gå til side 1, 2, 3  Næste
Side 1 af 3


Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum
Du kan ikke tilføje filer i dette forum
Du kan ikke downloade filer fra dette forum