detectingpeople.dk › Opslagsværk
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Opslagsværk
Metaldetektor ABC


Side: 2/11



2. Detektor og udstyr

Hvad skal jeg købe ?


Som minimum skal du have fundet en metaldetektor, en spade, en fundtaske, og evt. GPS udstyr. I anden omgang kan man tilkøbe sig en pinpointer, andre søgehoveder etc. men det er ikke nødvendigt for at komme igang.

Metaldetektorer findes i prisklasser fra et par hundrede kroner og op til 40.000 kr, derfor skal man først finde ud af hvilket behov man har.

Mange kommer forkert fra start fordi de vælger at købe metaldetektoren i et lavprisvarehus, og finder hurtigt ud af at de ikke finder andet en store jernemner, og dropper derfor hobbyen ret hurtigt. Problemet er bare at de billige modeller fra lavprisvarehusene stort set er uduelige, selvom der står noget andet på emballagen.


Pris og kvalitet/funktionalitet hører også nøje sammen indenfor metaldetektorer.

Vil man give hobbyen en chance må man også betale prisen, og prisen starter ved ca. 2-3.000 kr. for en ny detektor. Eller man kan forsøge sig på brugtmarkedet, den blå avis, gul og gratis, eller under køb og salg på forumet her.

Viser det sig at man ikke finder tiden, tålmodigheden eller glæden ved metaldetektering, så er det ikke så svært at sælge en brugt detektor.

Så hellere lide et tab på måske 500 kr. på at sælge en brugt, men virkelig have givet hobbyen en chance, end at købe en bambusmodel til 500 kr., fra lavprisvarehus som kun giver frustration og ingen bagefter vil røre med en ildtang.

Hvilken skal jeg så købe ?
Er dit formål kun at gå ved stranden, så stiller det krav til detektoren om at kunne gå i tør/vådt sand. Det er ikke alle detektorer der fungerer på en strand så det skal man være opmærksom på.

Vil man ud på markerne at gå, på pløjet/harvet jord, så er der ikke så meget man skal tage hensyn til. Man skal dog være opmærksom på at hvis man går på en stubmark, hvor stubbene måske er 5-10cm høje, ja så mister man tilsvarende 5-10cm søgedybde. Det vil sige at en detektor som kun søger 10cm dybt, på en stubmark med stubbe på 10cm, ikke vil finde signaler andet end meget store stykker metal.

Hvis man skal blive konkret om et mærke så er der mange der f.eks. starter med en Makro Racer 2, den ligger i den lavere prisklasse, og er en af de bedste metaldetektorer du kan få.

Tør man ikke kaste sig ud i et køb før man har prøvet maskinen, så kan man prøve at kontakte den lokale detektorklub, og aftale at komme med ud på en tur, hvor man så kan prøve forskellige maskiner af.

Detektorklubberne kommer vi nærmere ind omkring senere.

Du kan evt. også klikke på medlemskortet i menuen her på forumet og se hvem der bor tæt på din bopæl og prøve at sende vedkommende en besked.

Graveredskab
Som graveredskab kan man med fordel bruge en børnspade eller feltspade, men en havespade er alt for stor, og en havegraveske er lige lille nok. Zink Lysbro laver en børnespade som er brugt af mange...den er tilpas lang, let, og i rimelig kvalitet. Men ellers fører detektorbutikkerne normalt også spader der egner sig til detekting.

Fundtaske
Som fundtaske er der mange muligheder. Detektorbutikkerne, jagtbutikker, varehuse. Der findes mange forskellige slags. Det er en fordel at finde en med separate rum, så man har en afdeling til affald, og en til gode fund. Affaldsrummet skal være meget større end den til de gode fund.

GPS
Indmåling af fund.
Det er vigtigt at fund registreres korrekt, og så nøjagtigt som muligt. En GPS enhed er derfor et redskab der er nødvendigt.
GPS fåes enten som standalone enheder, men man kan til de fleste moderne telefoner downloade/hente programmer der er præcise nok til at blive brugt til at registrere fund.

Fundposer
De fleste bruger lynlåsposer til at lægge fundene ned i, samt en større fundpose til at indeholde alle affaldsfund. Altså én fundpost til skrald og én til de gode ting.

Finder man så noget man mener skal måles ind kan man skrive GPS koordinaterne direkte på posen, samtidig med at man registrerer fundet i sin gps enhed, så er man rigtig godt forsikret om at koordinaterne ikke forsvinder.

Nogle vælger at notere GPS ID nummeret (Løbenummer) ned på posen, og når man så kommer hjem, først dér skriver man selve gps koordinaterne ned på posen.

Er man tilknyttet et museum, så udleverer de typisk fundposer til dem der er tilknyttet.




Forrige side Forrige side (1/11) - Næste side (3/11) Næste side

[ Tilbage ]

Metal Detektering

Udvid/Kollaps indhold Leksikon