detectingpeople.dk › Opslagsværk
detectingpeople.dk
Udvid/Kollaps indhold Detecting People

Udvid/Kollaps indhold Bruger Info

Velkommen Gæst

Hvem er hvor: 1 Gæster

Opslagsværk
Metaldetektor ABC


Side: 4/114. Første tur

Jeg skal afsted på min første tur...har jeg husket alt ?

En af de helt store misforståelser, som vi lige så godt kan få ryddet af vejen med det samme, er at man IKKE kan høre/få ID på om det er kobber, sølv eller guld man har fundet.

Detektoren fortæller ene og alene hvor godt metallet leder strømmen.

dvs. at et lille stykke kobber, et større stykke sølv, og et stort stykke guld vil kunne lyde helt ens og give samme ID.
Dette gælder også selvom der på detektoren f.eks. står Silver Gold Bronze.
Disse tekster er "amerikanske" og kun retningsgivere der kun gir en smule mening på de amerikanske mønter, isoleret set.

Hvis din detektor giver dig et signal, så grav altid på det. Især i starten er det en god idé også at grave på de signaler som detektoren identificerer som jern, bare så du selv også lærer din detektor bedst at kende, det vil øge din fundrate betragteligt.

Men husk at øv dig i haven inden du pakker bilen og kører ud på marken. Læretimerne hjemme i haven i et ordnet miljø er godt givet ud. Start med at afsøge et par kvadratmeter, sådan så du er sikker på at der ikke ligger metal eller el-kabler i jorden, så er du klar til at lave nogle forsøg, læg så en 50 øre, 1 krone, en 20'er, men også et søm i græsset og prøv dig frem.

Du vil bemærke at 50 øren slår ud med et højt ID, det er fordi den består af en meget stor del kobber, og kobber leder som bekendt strømmen rigtig godt, og derfor gir den et rigtigt godt signal. Jernsømmet vil muligvis give en dyb tone, eller slet ikke sige noget, hvis detektoren er sat op til at diskriminere/sortere jern fra.

Du kan også prøve med noget sølvpapir afrevet i forskellige størrelser, bemærk at lyden/ID i display ændrer sig afhængig af størrelsen.

Senere kommer vi ind på i detaljer hvordan detektoren egentlig fungerer rent teknisk.

Hvis du føler at du er rimelig dus med maskinen og den fint gir klare signaler på de nyere mønter, så er det tid til at komme ud på marken.

Her er en checkliste over de mest gængse ting man medbringer.


Checkliste

1. Tilladelser(f.eks. fra Skov og naturstyrrelsen, skal medbringes)
2. ID kort fra museum, hvis en sådan er udstedt
3. Metaldetektoren (+regnsæt)
4. Spade
5. Fundtaske, fundposer
6. GPS enhed
7. Støvler, hat, handsker
8. Batterier (Opladte)
9. Høretelefoner
10. Pinpointer
11. Kaffe og madpakke
12. Lidt nyere mønter til at lave ekstra tests på marken

Nu er du klar til en tur på marken.

Første gang man er i marken kan det være frustrerende at der kommer så mange signaler. Men tålmodighed er en dyd, gå frem stille og roligt og prøv at grav på alle signaler.

Bliver du overvældet af signaler, så check at du ikke går i nærheden af luftledninger, eller elhegn, da disse kan forstyrre din detektor på meget lang afstand. Hæv detektoren op i luften og lyt så efter om lydene forsvinder.

Hvis lydene/signalerne fortsætter, check at det ikke er din mobiltelefon, eller evt. din pinpointer der forstyrrer, sluk derefter for pinpointer og mobiltelefonen.

Fortsætter detektoren stadig med at give signaler fra sig, så kan du prøve at lade detektoren finde en anden frekvens/kanal, dette kan hedde "Noise cancel", men det kan også sagtens være at din detektor ikke kan skifte den interne frekvens, og så er der ikke andet for end at prøve at sænke sensitiviteten.

Sænk sensitiviteten indtil du ikke længere får signaler ind når den er hævet i luften, dernæst smider du en nyere mønt, f.eks. en 50 øre på jorden og prøver at føre detektoren frem og tilbage henover den. Bemærk hvordan den giver signal, det er lignende signaler du i starten vil skulle grave på.

Med 50 øren liggende på jorden, så prøver du nu at sænke sensitiviten så meget at du får signal ind på 50 øren, og det omkring liggende jord ikke længere afgiver sære signaler. Prøv dig lidt frem, lyt til hvad detektoren siger, du skal lære dens sprog at kende.

Du skal selvfølgelig ikke sænke sensitiviteten så meget at du kun kan tage 50 øren, for så vil du ikke finde mindre mønter af sølv der ligger dybere, men prøv at find et lejde hvor du godt han høre forskel på "baggrundsstøj" og fund i jorden.Forrige side Forrige side (3/11) - Næste side (5/11) Næste side

[ Tilbage ]

Metal Detektering

Udvid/Kollaps indhold Leksikon